Як виховати дитину-білінгва — практичні рекомендації батькам
Категорія
Поради батькам
Дата публікації

Як виховати дитину-білінгва — практичні рекомендації батькам

Як виховати дитину-білінгва — практичні рекомендації батькам
Джерело:  online.ua

Діти-білінгви - юні генії, які з раннього віку володіють декількома мовами. Але до таких дітей потрібен особливий підхід. Гід Онлайн ділиться порадами, як правильно виховати дитину-білінгва. Запасіться терпінням, тому що це довга і трудомістка справа. Виховання - це ціла наука!

Найчастіше, зародження білінгвізму в дитині пов'язано не стільки з іноземними мовами, скільки з моральної витримкою батьків та родичів. Це обумовлено тим, що потрібно знати кілька основних правил виховання білінгва і дотримуватися їх постійно.

Як виховати дитину-білінгва - рекомендації батькам

Фото: envato.com

Найпершим і вкрай важливим етапом у вихованні білінгва є вибір методу навчання. Методів є дуже багато, кожен з яких по-своєму дієвий. Ось самі перевірені класичні методи:

  • OPOL (One Person, One Language), при якому кожен батько говорить на своїй мові;

  • MLAH (Minority Language at Home), при якому вдома звучить одна мова, а в поза домом інший.

Наступним етапом буде прочитання різних методичок і навчальних посібників з виховання білінгва. В інтернеті зараз є величезна кількість різної літератури по цій темі. Однак слід бути уважним і ретельно вибирати перевірену інформацію.

Найкраще буде знайти людей, які вже успішно виростили дитину, що розмовляє двома мовами. Від них можна буде отримати практичні поради, а можливо навіть і особисті консультації з виховання білінгва.

Можливо не найважчою, але невід'ємною частиною нелегкого шляху буде підготовка родичів до дитини - білінгва. Необхідно поговорити з бабусями і дідусями про відповідальність, яка покладається на них. Незважаючи на те, що більшу частину часу дитина буде проводити з вами, вона буде бачитися і з іншими своїми родичами. Онуки дуже часто намагаються бути схожими на своїх бабусь і дідусів, і розмови з ними будуть мотивувати дитину на вивчення рідних мов.

Діти-білінгви: плюси і мінуси

Фото: envato.com

Одночасно зі знанням переваг від білінгвізму потрібно знати і проблеми, які можуть виникнути при вивченні одночасно двох і більше мов. Дуже часто білінгви створюють свою промову, де перемішуються слова з різних мов - виходить так звана «пташина мова».

Якщо це відбувається рідко, то не варто сварити дитину за це. Але все-таки потрібно виправити помилку і запитати чому малюк використовував саме це слово з іншої мови. Можливо, проблема полягає в тому, що дитина просто не знає як перекладається це слово. Тоді скажіть їй значення даного слова, і все стане на свої місця. Дуже важливо знайти грань між тим, щоб відзначити помилку дитини, але при цьому не образити її.

Ймовірно, хтось запитає: «А навіщо все це моїй дитині. Чому просто не говорити на одній мові? Це все дуже важко. Чи потрібно це взагалі? »

Переваг від знання двох мов з дитинства дійсно величезна безліч. Мозок двомовних дітей розвинений краще. Вони швидше засвоюють інформацію, можуть запам'ятовувати великі її обсяги.

Само по собі знання кількох мов дає величезні можливості. Кар'єрне зростання, можливість навчання на одній з мов, ну і просто можливість спілкуватися з представниками різних націй. Також білінгвізм розвиває творчі здібності, здатності до перекладу й письменства. Всіх переваг і не перелічити.

На завершення слід додати, що виховання дитини-білінгва - задача не з легких. Але з іншого боку це дає їй величезні переваги. Та й сам процес виховання при належній підготовці буде здаватися дуже цікавим і пізнавальним. Загалом, прикладіть трохи зусиль, щоб зробити майбутнє вашої дитини краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?