Як знімати відео в ТікТок — покроковий гід та круті ідеї для новачків
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Як знімати відео в ТікТок — покроковий гід та круті ідеї для новачків

Як знімати відео в ТікТок — покроковий гід та круті ідеї для новачків
Джерело:  online.ua

ТікТок користується шаленою популярністю серед молоді. Ця платформа дозволяє швидко та зручно публікувати короткі відео з різноманітними ефектами та кумедними масками, які набирають мільйони переглядів. Але не у всіх. Як стати зіркою ТікТоку та завоювати передплатників? Гід Онлайн підготував покроковий гід для новачків – як знімати круте відео в Тік Ток, щоб стати популярним.

Як знімати відео в ТікТок – інструкція

Фото: unsplash.com

Щоб отримати змогу завантажувати та записувати відео в соціальній мережі Тік Ток, необхідно для початку завантажити застосунок з онлайн-магазину App Store для пристроїв на iOS чи Play Market для Android. Процес реєстрації дуже простий – аккаунт можна створити через одну з соцмереж (Instagram, Facebook, Twitter) або через Google.

Після того, як ви встановили застосунок та зареєструвалися, можна приступати до зйомок. Почати створення нового відео можна натиснувши значок «+» внизу екрана. Також можна завантажувати вже готові ролики, натиснувши на відповідний значок. Зйомка відбувається в той момент, коли затиснутий червоний круглий значок по центру.

Після того, як ви зняли відео (максимальна довжина одного такого ролика становить 60 секунд), з’явиться нове меню, в якому можна додати дотепні стікери, музику, голосові та візуальні ефекти, тощо. Виконавши редагування можна переходити до сторінки публікації відео натиснувши кнопку «далі».

Ви можете додати цікавий опис для ролика, вибрати обкладинку та виконати налаштування конфіденційності. Коли ви натиснете кнопку «Опублікувати», зняте відео потрапить до загального доступу, його зможуть подивитися інші користувачі соцмережі, відреагувати лайком та коментарями. Також можна відкласти публікацію за допомогою кнопки «Чернетки».

Як робити відео в Тік Ток з музикою та фото?

Фото: unsplash.com

У ТікТок можна знайти потрібний звук для вашого відео. Для цього у верхній частині екрану камери потрібно натиснути «Додати музику». Ви побачите добірку рекомендацій та декілька плейлистів «Топ», «У тренді», «Фонова музика», «Новинки», тощо. Окрім цього, ви можете брати звук з відео, що вам сподобалися. Для цього слід натиснути на сам звук, а потім на «Використати цей звук».

Якщо ви хочете додати до вашого відео фотографії, це можна зробити за допомогою кнопки «Завантаження», після чого обрати в галереї потрібні фото. Далі слід вибрати трек, який гратиме на фоні ваших зображень. Фото автоматично синхронізуються з ритмом музики. В результаті ви отримаєте один повноцінний ролик, наприклад, враження від поїздки у гори.

Як зняти круті відео в Тік Ток – ідеї

Фото: envato.com

Окрім якості відеоматеріалу, реалізації технічних моментів та монтажу, велике значення має сюжет відео.

Для того, щоб ролик став якомога популярнішим, краще орієнтуватися на тренди ТікТок. Це може бути скетч, челлендж (виклик іншому користувачеві), виконання пісні в караоке, реакція на інший контент, або ж огляд певної продукції, мобільних ігор чи додатків.

Якщо ви новачок в Тік Тоці, та не знаєте з чого почати, можете скористатися наступними ідеями:

  • Дует з самим собою або з відео від іншого користувача. Щоб зняти дует, достатньо вибрати потрібне вам відео з Тік Току та натиснути кнопку у вигляді стрілочки (з правого боку екрану). В результаті ви отримайте два окремих взаємодіючих між собою ролика.

  • Міні-фільм з переходами. Переходи дозволяють отримати ефект професійного монтажу, а ролик можна поділити на сценки з різними персонажами та локаціями. Нарізку та склеювання сцен можна зробити як після зйомки, так і під час неї, роблячи перериви в потрібних місцях.

  • Уповільнена зйомка. Тік Ток дає можливість створювати сцени в слоумо, подібно голлівудським фільмам. Уповільнення можна регулювати за допомогою повзунка – від 0.3x до 3x. Найбільш оптимальний варіант – 0.5x. Також на готовому відео можна використати даний ефект, вибравши місце де він розпочнеться та закінчиться.

  • Хвилі. Створити хвилі можна змінюючи швидкість зйомки. Так, ви можете почати зйомку на звичайній швидкості, після чого зробити паузу та зменшити швидкість зйомки. Далі можна продовжувати знімати відео, дещо потрусивши телефон. Щоб отримати хороший результат з даним прийомом потрібно деякий час потренуватися.

Також можна скористатися порадами, щодо зйомки скетчів. Щоб такий постановочний ролик був цікавим, потрібно заздалегідь придумати сценарій, персонажів, що запам'ятовуються глядачеві, та доповнити все це дотепним гумором. Так, наприклад, чоловік може зображати жінку, надівши на голову рушник, жінці ж, у свою чергу, можна «приклеїти» бороду за допомогою спеціального фільтру, і т.д.

Важливо те, як під час зйомки відео в ТікТок ви передаєте гру персонажів, наскільки дотепно вони виглядають в кадрі, яка у них інтонація та жестикуляція. Тому базові знання акторського мистецтва вам точно знадобляться. Якщо ви ще не маєте потрібного досвіду, можете подивитися популярні відео від інших користувачів, частково запозичити в них ідеї, манеру поведінки, тощо. Також ви можете запросити в кадр своїх друзів чи родичів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?