Як зробити домашній сир: перевірені способи
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Як зробити домашній сир: перевірені способи

Як зробити домашній сир: перевірені способи
Джерело:  online.ua

Сир з магазину не зрівняється за смаковими якості і аромату з сиром, зробленим своїми руками з натуральних продуктів. Сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий домашній сир за 15 хвилин, використавши один з перевірених способів. У списку інгредієнтів для приготування смачного сиру, згідно з першим рецептом, — всього 2 пункти. Другий покроковий рецепт натурального сиру ще быльш простіший — вам знадобиться тільки один інгредієнт! Який — докладніше розповімо нижче.

Способи приготування корисного сиру

1. Як приготувати ароматний сир з молока і лимона: рецепт бабусі Емми

Фото: pixabay.com

Інгредієнти (на 0,5 кг. сиру):

  • молоко — 3 л.;

  • лимонний сік — 120 мл.;

  • сіль — 0,5 ч.л.

Покроковий рецепт сиру з молока і лимонного соку:

  1. Видавити сік з 3-х лимонів. Можна замінити його лимонною кислотою (2 ч.л.);

  2. Обполоснути каструлю, в якій плануєте готувати, холодною водою. Налити в неї молоко і лимонний сік. Додати сіль за смаком;

  3. Помішуючи, гріти до появи сироватки;

  4. Вимкнувши вогонь, залишити на 10 хв. Потім перекласти в друшляк, покритий марлею в кілька шарів;

  5. Коли сироватка стече, обережно віджати масу в марлі і залишити в друшляку на 45 хв. до готовності;

  6. Подавати з ягодами, фруктами, варенням. Можна використовувати для створення різних страв — від вареників до запіканок.

2. Як швидко приготувати сир з кефіру

Фото: freeimages.com

Інгредієнти (на 200 г. сиру):

  • кефір — 1 л.

Покроковий рецепт розсипчастого сиру:

  1. Підготувати дві каструлі, що відрізняються діаметром: більшу наполовину наповнити водою, дати закипіти;

  2. У другу каструлю вилити кефір. Коли він закипить, помістити в ємність з водою, нагріти на слабкому вогні;

  3. Уважно стежити: коли відокремиться сироватка, вимкнути вогонь. Дати настоятися 10 хв., після чого перекласти масу в друшляк, щоб сироватка стекла.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм