Як зробити домашній сир: перевірені способи
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Як зробити домашній сир: перевірені способи

Як зробити домашній сир: перевірені способи
Джерело:  online.ua

Сир з магазину не зрівняється за смаковими якості і аромату з сиром, зробленим своїми руками з натуральних продуктів. Сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий домашній сир за 15 хвилин, використавши один з перевірених способів. У списку інгредієнтів для приготування смачного сиру, згідно з першим рецептом, — всього 2 пункти. Другий покроковий рецепт натурального сиру ще быльш простіший — вам знадобиться тільки один інгредієнт! Який — докладніше розповімо нижче.

Способи приготування корисного сиру

1. Як приготувати ароматний сир з молока і лимона: рецепт бабусі Емми

Фото: pixabay.com

Інгредієнти (на 0,5 кг. сиру):

  • молоко — 3 л.;

  • лимонний сік — 120 мл.;

  • сіль — 0,5 ч.л.

Покроковий рецепт сиру з молока і лимонного соку:

  1. Видавити сік з 3-х лимонів. Можна замінити його лимонною кислотою (2 ч.л.);

  2. Обполоснути каструлю, в якій плануєте готувати, холодною водою. Налити в неї молоко і лимонний сік. Додати сіль за смаком;

  3. Помішуючи, гріти до появи сироватки;

  4. Вимкнувши вогонь, залишити на 10 хв. Потім перекласти в друшляк, покритий марлею в кілька шарів;

  5. Коли сироватка стече, обережно віджати масу в марлі і залишити в друшляку на 45 хв. до готовності;

  6. Подавати з ягодами, фруктами, варенням. Можна використовувати для створення різних страв — від вареників до запіканок.

2. Як швидко приготувати сир з кефіру

Фото: freeimages.com

Інгредієнти (на 200 г. сиру):

  • кефір — 1 л.

Покроковий рецепт розсипчастого сиру:

  1. Підготувати дві каструлі, що відрізняються діаметром: більшу наполовину наповнити водою, дати закипіти;

  2. У другу каструлю вилити кефір. Коли він закипить, помістити в ємність з водою, нагріти на слабкому вогні;

  3. Уважно стежити: коли відокремиться сироватка, вимкнути вогонь. Дати настоятися 10 хв., після чого перекласти масу в друшляк, щоб сироватка стекла.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?