Який iPhone краще купити на початку 2022 року? Найвдаліші та найвигідніші моделі
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Який iPhone краще купити на початку 2022 року? Найвдаліші та найвигідніші моделі

Який iPhone краще купити на початку 2022 року? Найвдаліші та найвигідніші моделі
Джерело:  online.ua

iPhone – смартфони преміум-класу, які обійдуться вам недешево. Та не обов’язково купувати останню модель – з моменту виходу першого пристрою з даною назвою у 2007 році було випущено 23 моделі айфонів, деякі з яких були дуже вдалими, тоді як інші нічим особливим не відрізнялися, крім високої ціни. Гід Онлайн розібрався, який iPhone краще купити на початку 2022 року та склав рейтинг найкращих моделей, на які варто звернути увагу.

Яка найвдаліша модель айфона?

Фото: unsplash.com

Apple iPhone 13 Pro Max визнаний найкращим смартфоном Apple у 2021 році. Це флагманська модель з передовими технічними характеристиками. Вона має 6,7-дюймовий дисплей OLED з технологією Super Retina XDR, 6 ГБ оперативної пам’яті, до 1 ТБ внутрішньої пам’яті для зберігання різної інформації, потрійну 12-мегапіксельну камеру та потужний акумулятор об’ємом 3150 мАч, який дозволяє використовувати пристрій до 28 годин в режимі перегляду відео.

Одною з найбільш сильних сторін Apple iPhone 13 Pro Max є камера. Вона отримала рекордну діафрагму на f/1,5, систему оптичної стабілізації, трьохкратний оптичний зум та можливість змінювати фокусування в ручному режимі. Також використовується система штучного інтелекту, яка допомагає покращувати якість знімків. У плані зйомки новий айфон залишає далеко позаду більшість конкурентів.

Також нова модель оснащена останніми технологіями зв’язку та передачі даних, серед яких Lightning (USB 2.0), Gigabit LTE, 5G, Wi‑Fi 6 (MIMO), Bluetooth 5.0, UWB, GPS, ГЛОНАСС, Galileo та NFC для безконтактного розрахунку. На останок можна відмітити новий шестиядерний процесор A15 Bionic (два ядра мають частоту 3,22 ГГц), завдяки якому продуктивність пристрою зросла на 50% а його графічні можливості – на 30%.

Який iPhone вигідніше купувати на початку 2022 року?

Фото: unsplash.com

Якщо у вас обмежений бюджет, та при цьому ви хочете купити потужний та сучасний мобільний пристрій, який не застаріє ще мінімум декілька років, зверніть увагу на Apple iPhone SE 64GB. Це один з найдешевших айфонів, який, при цьому, не сильно поступається за характеристиками «старшим» моделям.

Apple iPhone SE 64GB працює на шестиядерному чіпсеті Apple A13 Bionic, який дещо поступається іншим моделям лінійки за потужнітю. Також Apple iPhone SE 64GB оснащений двома камерами – основною на 12 Мп та фронтальною на 7 Мп, а для зберігання фото та відео відведено 64 Гб вбудованої пам’яті.
А ще у смартфона є та сама «класична» кнопка під екраном, яку прибрали, починаючи з дев’ятої моделі. Пристрій здатен пропрацювати до 40 годин без підзарядки, що також є доволі хорошим результатом.

Найкращі моделі iPhone на початок 2022 - рейтинг

Фото: unsplash.com

Якщо ви плануєте придбати iPhone в наступному році, радимо звернути увагу на наступні моделі. Вони будуть актуальними ще тривалий час – виробник постійно оновлює прошивку, а за технічними характеристиками вони можуть конкурувати з топовими мобільними пристроями інших марок.

Apple iPhone 12 Pro Max 256GB

Apple iPhone 12 Pro Max 256GB – один із найпотужніших айфонів на сьогоднішній день. Він має великий 6,7-дюймовий екран з розподільної здатністю 1284х2778 px. Це відобразилося на зовнішності пристрою – він має доволі великі габарити та вагу.

Також він має потужну камеру з трьома модулями по 12 Мп (надширококутна, ширококутна та телекамера). У порівнянні з попередньою моделлю з’явилася можливість вести нічну зйомку. Варто зазначити, що в комплекті до смартфону немає зарядного пристрою, що є відчутним недоліком.

Apple iPhone 12 128GB

Apple iPhone 12 128GB – найпопулярніший айфон серед користувачів, якій, правда, дещо поступається за характеристиками моделі Apple iPhone 12 Pro Max 256GB. Судячи по назві, у нього вдвічі менше вбудованої пам’яті, та дещо менша діагональ дисплея – 6,4 дюйма.

Пристрій підтримує стандарт 5G та технологію Face ID, має захищений від вологи корпус, тильна сторона якого зроблена зі скла, але захищена покриттям Ceramic Shield. Також він підтримує бездротову зарядку, але самого зарядного пристрою у комплекті немає, тому його доведеться придбати окремо.

Apple iPhone 11 64GB

Apple iPhone 11 64GB можна назвати однім з найкращих айфонів на сьогодні у плані співвідношення ціни та якості. Він значно дешевший у порівнянні з «дванадцяткою», і при цьому мало чим їй поступається по характеристикам. Він має дисплей з діагоналлю 6,1 дюйма, але розподільна здатність не надто висока на наш час – всього 828х1792 пікселів.

Плюсом моделі Apple iPhone 11 64GB є великий час автономної роботи – до 65 годин. Ще в нього є потужна 12-мегапіксельа камера з трьох модулів. Також можна виділити ергономічний корпус із закругленими кутами, а от товсті рамки навколо дисплея не занадто зручні. Вони збільшують габарити мобільного пристрою.

Apple iPhone XR 64GB

Хоча модель Apple iPhone XR 64GB і була випущена в 2018 році, вона цілком може конкурувати з більш сучасними смафртфонами. У неї є шести ядерний процесор Apple A11 Bionic, потужності якого вистачає для більшості повсякденних задач. Головна «фішка» моделі – інноваційний дисплей Liquid Retina з закругленими краями, який займає майже всю передню панель.

На шестидюймовому дисплеї зручно дивитися відео та фото, але матриця IPS не дуже правильно відображає чорний колір. Проте технологія True Tone значно покращила передачу кольору. У моделі є дві камери – 12 Мп основна та 7 Мп фронтальна. При цьому вдвічі збільшена робота сенсора камери завдяки технології Smart HDR. Також можна знімати ролики у 4К-якості та зі швидкістю 60 кадр/сек.

Apple iPhone X 64GB

Apple iPhone X 64GB має безрамковий дисплей, аналогічний тому, який був у iPhone 8, проте сам мобільний пристрій має менші габарити, завдяки чому його зручно тримати в руці. Також виробник вирішив проблему з мерехтінням та зависанням сенсорного дисплея на морозі.

Нововведенням даної моделі стало керування жестами (свайпами), а ось від традиційної для попередніх моделей кнопки Home виробник вирішив відмовитися. Apple iPhone X 64GB може похвастатися новою фронтальною камерою з функцією сканування обличчя Face ID. Його основним мінусом можна назвати недовготривалу автономну роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?