Яванез — ідеальний кіт для дружної сім'ї: характер і особливості породи
Категорія
Коти
Дата публікації

Яванез — ідеальний кіт для дружної сім'ї: характер і особливості породи

Яванез — ідеальний кіт для дружної сім'ї: характер і особливості породи
Джерело:  online.ua

Яванез - порода, що виникла після схрещування балінезійської кішки з короткошерстою східною кішкою. Цю породу можна зустріти під назвами яванська і орієнтальна довгошерста кішка. Онлайн Гід розповідає все, що потрібно знати про яванську кішку - кому підійде такий вихованець і як за ним доглядати.

Як виглядає яванська кішка?

 Фото: flickr.com

Порода яванез визнана Міжнародною федерацією фелінології в 1988 році. Вперше вивели яванську кішку в Великій Британії. Це різновид східної кішки.

Порода яванез стала результатом схрещування двох порід: балінезійської кішки з короткошерстою східною кішкою. В результаті вийшли кошенята, що нагадують балінезійських, але з більш однорідним забарвленням шерсті.

Характеристика яванської кішки:

  • Це кішка середнього розміру, вагою від 2,5 кг до 5 кг.

  • У неї струнка мускулиста фігура, голова середнього розміру з плоским лобом.

  • Ніс у яванської кішки прямий і довгий.

  • Вуха довгі і загострені.

  • Очі мигдалеподібні - блакитного або зеленого кольору.

  • Задні лапи довші за передні, стопи маленькі і овальної форми.

  • Хвіст відносно довгий і тонкий.

  • Шерсть тонка, без підшерстя, не надто густа. Утворює характерне перо на хвості.

  • Забарвлення шерсті може бути різних кольорів, включаючи чорний, коричневий, синій, бузковий, червоний, черепаховий, смугастий і димчастий.

Який характер у яванської кішки?

Фото: pxhere.com

Як поводяться кішки цієї породи? Перш за все, вони дуже активні і завжди готові грати з господарем. Для них характерний значний інтелект і цікавість. З цієї причини вони легко піддаються дресируванню.
Інший аспект їх характеру - близькість, яку вони проявляють по відношенню до господаря. Вони дуже прив'язуються до нього і можуть погано переносити розлуку.

У квартирі кішка крок за кроком слідує за своїм господарем або з цікавістю спостерігає за його діями. Безумовно, яванських кішок можна охарактеризувати як «вулкан енергії», тому що вони дуже потребують фізичних вправ та ігор.

Також вони схильні до балакучості, тому, можливо, їх не слід купувати, якщо домочадці літні люди або просто цінують тишу і спокій. Така кішка любить дотики, ніжність, погладжування і часто вимагає їх.

Чим годувати яванську кішку?

Пам'ятайте, що кішки - строго м'ясоїдні тварини. Необхідно виключити з їхнього раціону злаки та інші непотрібні добавки. У яванської кішки немає особливих вимог до харчування. Як і всім кішкам, їм рекомендується їсти багато сирого м'яса з відповідними добавками.

Кількість повинна відповідати віку, вазі і активності кішки. Іноді можна давати яєчний жовток.

Як доглядати за яванською кішкою?

Фото: pxhere.com

Це не та порода, яка вимагає особливого догляду та утримання. Досить регулярно розчісувати її за допомогою спеціального гребінця і перевіряти стан вух. Не забувайте дотримуватися графіка вакцинації і регулярно відвідувати ветеринара для огляду.

Яванська кішка не особливо схильна до якихось захворювань, зазвичай відрізняється довгим здоров'ям і живе 15-20 років. Досить час від часу давати їй вітаміни і жирні кислоти омега-3, щоб урізноманітнити щоденний раціон.

Кому підійде яванська кішка?

Це буде ідеальна кішка для сімей з дітьми старшого віку, які цінують повсякденне спілкування та ігри зі своїм вихованцем. Вона також зможе жити в будинку з собакою чи іншою кішкою, якщо тварини правильно представлені і відмінно ладнають між собою.

Власнику слід дбайливо ставитися до кішки цієї породи, регулярно з нею грати і приймати її безпосередність і відносну гучність. З цієї причини вона може не підходити для сімей з маленькою дитиною або для літньої людини.

Яванський кіт, вважається довгошерстою орієнтальною кішкою, надзвичайно соціальною і розумною істотою. Якщо ви мрієте дресирувати свого пухнастика, представник цієї породи підійде ідеально. Яванський кіт може стати вам найкращим другом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?