Їжа для розуму: найкорисніші продукти для поліпшення роботи мозку і пам'яті
Категорія
Їжа
Дата публікації

Їжа для розуму: найкорисніші продукти для поліпшення роботи мозку і пам'яті

Їжа для розуму: найкорисніші продукти для поліпшення роботи мозку і пам'яті
Джерело:  online.ua

Не можете сконцентруватися на роботі, а поставлені завдання здаються непосильними? Допоможіть мозку - з’їжте щось корисне! Пропонуємо 5 продуктів, які підвищують розумові здібності, зміцнюють пам'ять і допомагають зберегти відмінний настрій.

Джерело:  ONLINE.UA

Навіть якщо ви − офісний працівник, композитор, музикант, науковий співробітник або інший представник інтелектуальної сфери, це зовсім не означає, що ваш організм вимагає менше жирів, вуглеводів і білків. Так, фізичної активності у вас менше, ніж у вантажника чи шахтаря, але не варто забувати і про колосальне розумове навантаження. Коли багато і довго над чимось міркуєш, їсти хочеться не менше.

Багато людей, зайняті розумовою працею, намагаються підтримати свій мозок, поїдаючи солодке. Насправді глюкоза мозку потрібна, але її скачки якраз викликають втому, млявість і зниження концентрації.

Чим же харчуватися тим, хто багато працює головою? В основу харчування покладіть не швидкі вуглеводи, які в достатку містяться в цукерках чи тістечках, а повільні. Вони і вивільняються поступово, не провокуючи стрибків глюкози в крові, та й бадьорість завдяки їм збережеться надовго.

1. Волоський горіх

Фото: envato.com

Продукт № 1, потрібний усім мислителям − волоський горіх. Він навіть за своїм виглядом нагадує мозок людини, немов би натякаючи, якому органу здатний принести найбільшу користь.

Навіщо його їсти? Заради отримання жирних кислот, які бережуть клітини мозку від стресу і руйнування, зміцнюють судини, знижують ризик ішемії мозку. Є відомості, що вживання волоських горіхів допомагає відстрочити появу такого небезпечного захворювання, як деменція.

Але зловживати волоськими горіхами не варто: 20 грамів в день − оптимальна доза.

2. Мигдаль

Фото: envato.com

Продукт № 2, необхідний для активної роботи мозку − мигдаль. Як і волоський горіх, він допомагає поліпшити пам'ять, посилює швидкість реакції, мислення в цілому.

В день потрібно з'їдати приблизно 15 грамів мигдальних горіхів, щоб відчути позитивний результат.

3. Риба

Фото: envato.com

Продукт № 3 - риба. Оскільки клітинам мозку для формування і функціонування необхідний білок як будівельний матеріал, кращого "постачальника" такого матеріалу, ніж риба (річкова, озерна, морська), вам не знайти.

У рибі і стравах з неї багато і фосфору, якого витрачається при розумових навантаженнях досить багато, і йоду, і жирних кислот. Вони теж мозку необхідні, оскільки саме мозкова речовина більше ніж на 50 відсотків складається з жирів.

4. Шоколад

Фото: envato.com

Продукт № 4 − шоколад. Але не будь-який, а саме темний і гіркий. Він цінується як джерело корисного стимулятора теоброміну, як продукт, де багато фосфору, марганцю, селену, магнію. Всі ці елементи дуже потрібні мозку в період навантажень, тому тримайте плитку темного шоколаду під рукою і, коли відчуєте втому і туман в голові, з'їжте шматочок-другий.

5. Зелений чай

Фото: envato.com

І продукт № 5, а точніше, напій − зелений чай. На відміну від чорного, кофеїну в ньому менше, а корисних антиоксидантів, які захищають мозкові клітини від оксидативного стресу і раннього старіння, досить багато. Він чудово втамовує спрагу, розслабляє і заспокоює.

Загалом, якщо ви відчуваєте брак і розумових, і фізичних сил, в голові туман, зосередитися на роботі важко, включіть в свій раціон харчування всі вищезгадані продукти або почніть вживати їх частіше. Незабаром ви відчуєте, що мозок почав працювати продуктивніше і вам в голову приходять нові, оригінальні та нестандартні ідеї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?