З Днем працівників суду: найкращі привітання зі святом та картинки
Категорія
Привітання
Дата публікації

З Днем працівників суду: найкращі привітання зі святом та картинки

З Днем працівників суду: найкращі привітання зі святом та картинки
Джерело:  online.ua

Щороку 15 грудня в Україні відмічається професійне свято - День працівників суду. Це свято було офіційно затверджене Указом президента від 8 грудня 2000 року. Воно вшановує визначну роль судів у забезпеченні захисту прав і свобод людини та громадянина, принципів верховенства права та демократичних засад у нашій Державі. Гід Онлайн підготував оригінальні привітання з Днем працівників суду та цікавими фактами про це свято.

Згідно зі Статтею 124 Конституції України, правосуддя мають право здійснювати виключно судові органи. Під їх юрисдикцію підпадають усі правовідносини між українськими громадянами. В Конституції також вказано, що у нашій державі ні на яких підставах не може бути створено надзвичайних судів, діяльність яких виходила б за межі конституційно встановленої судової системи.

Судова система нашої країни складається з:

  • Конституційного Суду України – займається вирішенням питань щодо відповідності діючих законів та інших правових актів Конституції України;

  • Загально конституційних судів – діють за територіальним принципом та спеціалізуються на вирішенні всіх цивільних та кримінальних справ, а також на справах, пов’язаних з адміністративними правопорушеннями;

  • Арбітражних судів – регулюють господарські правовідносини та вирішують спірні питання у даній сфері.

Всі суди підпорядковуються Верховному Суду України – вищому судовому органу. Голова Верховного Суду обирається на посаду та звільняється з неї шляхом таємного голосування Пленумом Верховного Суду України.

У відповідності до Статті 127 Конституції, кожен кандидат на посаду судді має відповідати певним вимогам. У нього повинна бути відповідна освіта та стаж роботи у сфері юриспруденції. Також він повинен проживати в Україні принаймні 10 років та досконало володіти державною мовою. Здійснюючи правосуддя, необхідно керуватися лише законом та бути непідкупним. Народ України також має право приймати участь у здійсненні правосуддя – для цього були запроваджені інститути засідателів та присяжних.

Історія свята День працівників суду

Фото: envato.com

Дата 15 грудня для святкування Дня працівників суду була обрана не випадково. Саме у цей день у 1917 році був створений Генеральний суд Української Народної Республіки. Саме у ті неспокійні революційні часи наша держава отримала власну судову систему, яка була незалежної від інших країн та імперій. Та проіснувала вона, нажаль, недовго, адже у 1922 УНР увійшла до складу Радянського союзу.

Варто зазначити, що незалежна система правосуддя діяла на території України і набагато раніше. Ще за часів Гетьманщини у XVII – XVIII сторіччях існували козацькі державні суди, які були розподілені на сільські, сотенні, полкові. Також були створені і центральні судові органи – Генеральний Військовий суд, Генеральна Військова Канцелярія та Гетьманській суд. Ці органи вирішували усі спірні питання між учасниками козацького війська та селянами. Діяли свої суди і в великих та малих містах. Також мало свою окрему судову систему й тогочасне духовенство.

На Запорізькій Січі за дотриманням встановлених законів на нижчому рівні слідкували курінні отамани та паланкові полковники, а на вищому рівні – військові судді, кошовий отаман та Січова Рада. Цікавий факт – вироки військових судів можна було оскаржувати у кошових отаманів або на Січовій Раді, що вже свідчить про зачатки демократичних принципів у нашому суспільстві.

Привітання з Днем працівників суду 2021

Картинки - привітання з Днем працівників суду

Вітаємо працівників суду України з професійним святом та від усієї душі бажаємо й надалі чесно та сумлінно виконувати свої обов’язки у забезпеченні правопорядку та принципів верховенства права у нашій країні. Бажаємо великих успіхів у роботі, взаємоповаги з колегами, гарного настрою та досягнення поставлених цілей!

***

Шановні працівники судової системи! Будьте такими же чесними та непідкупними, адже саме завдяки вам кожен громадянин України може розраховувати на справедливе вирішення будь-яких складних ситуацій. Саме завдяки вам всі рівні перед обличчям Феміди. Тож ми хочемо привітати вас з професійним святом та побажати стрімкого кар’єрного росту, гідної заробітної плати та успіху у всіх починаннях.

 Картинка з Днем працівника суду 

Вітаємо усіх працівників українських судів, незалежно від їхнього статусу та посади. Бажаємо бути справедливими, незламними та неупередженими, бездоганно дотримуватися наших законів та принципів гуманізму. Нехай же торжествує наше правосуддя!

 Привітання з Днем працівників суду - листівка

Ви – працівники українського суду, а це означає, що чесність – ваше головне достоїнство. Нехай же справедливість і розсудливість завжди займають першочергове місце у вашому житті. Бажаємо вам, дорогі судді, рухатися вгору по кар'єрних сходах і віддано служити українському народові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?