Категорія
Імена
Дата публікації

Значення імені Аліна — характер та доля

Джерело:  online.ua
Значення імені Аліна — характер та доля

Ім’я Аліна перекладається з давньогерманської мови як «благородна». Воно є зменшувальною формою імені Аделаїда. Гід Онлайн розповідає, яке значення у імені Аліна, яка доля та характер у жінок з цим іменем, коли у Алін іменини та хто є їхніми святими покровителями.

Значення імені Аліна

 Фото - pixabay.com

Ім'я Аліна є скороченою формою Аделіна або Аделаїда. Воно, у свою чергу, є зменшувально-пестливою формою імені Адела, що було поширене у давні часи у Німеччині. Це ім’я трактується як «великодушна», «шляхетна», «велична».

Є й інша версія, згідно з якою ім'я Аліна походить від латинського імені Альбіна, що перекладається як «біла», «світла», «світловолоса».

Деякі джерела стверджують, що ім’я Аліна має французьке походження та походить від кореня Алін. Інші імена з цим коренем – Ала, Аля, Алька, Ліна, Алінчик, Ліночка. Достеменно визначити походження імені Аліна досі не вдалося.

Доля імені Аліна

Дівчата та жінки на ім’я Аліна мають дуже привабливу зовнішність. Це робить їх перебірливими у виборі партнера – зустрічатися аби з ким вони точно не будуть. Коли Аліна починає будувати стосунки та виходить заміж, намагається повністю домінувати над партнером – часом до деспотизму. Але з дітьми вона завжди лагідна та доброзичлива.

Кар'єра Аліна, швидше за все, буде пов’язана з мистецтвом, медициною чи акторською майстерністю. Головне – щоб робота була цікавою та приносила задоволення, адже нудьгу та рутину Аліна терпіти не може. Їй потрібно постійно вирішувати якісь справи, організовувати культурні заходи чи конференції.

Аліна має гарну ерудицію та цінує мистецтво, тому часто відвідує виставки, концерти та інші заходи, особливо в молоді роки. Також Аліна любить тринькати гроші на усілякі розваги та подорожі, які викликають у неї непідробне задоволення та наповнюють життя сенсом. То ж Аліну можна назвати марнотраткою в якомусь сенсі.

Характер імені Аліна

 Фото - pixabay.com

Аліна, зазвичай, має доволі складний характер. Їй притаманні такі риси, як дратівливість, примхливість, упертість та зухвалість. Вона агресивно реагує на надокучливі зауваження, намагається вчиняти тільки так, як сама вважає за потрібне. Через конфліктність Аліні досить важко знаходити контакти з оточуючими.

Найпомітніше негативні риси характеру Аліни проявляються у дитинстві, але з дорослішанням вони дещо нівелюються. Поступово дівчата з цим іменем випрацьовують самовладання та самоконтроль. Але вони все одно швидко починають дратуватися, якщо щось не подобається чи хтось намагається на них натиснути.

Аліна схильна до самолюбства та любить командувати оточуючими. Часто вона вдається до крайнощів, чим нерідко ображає рідних людей. Друзям теж часто доводиться вступати в суперечки з Аліною, тому товариш з неї не самий найкращий. Також вона може вдатися до хитрощів та маніпуляцій, якщо потрібно вирішити якусь складну справу.

Має Аліна й чимало переваг. У неї гарна пам’ять, яка дозволяє швидко отримувати нові навички та засвоювати великі об’єми інформації. У багатьох дівчат та жінок з цим іменем добре розвинуті творчі здібності. В першу чергу це стосується малювання. Впертість Аліни, якщо її спрямувати в правильне русло, часом дає приголомшливі результати.

Сумісність імені Аліна з іншими іменами

Аліна добре ладнає з чоловіками на ім’я Євгено, Борис, Віктор, Олександр, Володимиром, Петро, Михайло, Яків, Олег, Андрій, Денис, Матвій та Романом. А от з чоловіками на ім’я Анатолій, Олексій, Дмитро, Ігор та Микола вона навряд чи знайде спільну мову.

Іменини та святі покровителі Аліни

Аліни, що були народжені навесні, відзначають іменини 23 березня, 26 та 29 квітня, 29 травня, влітку – 14 та 16 червня, 2 та 29 липня або 4 серпня, восени – 29 вересня.

Святою покровителькою імені Аліна по церковним святкам вважається Аліна Брюсельска – мучениця, яка жила в Бельгії у VI столітті. За віру в Ісуса Христа вона була закатована слугами свого-батька язичника.

Число імені Аліна

 Фото - pixabay.com

Число імені Аліна – 4. Люди з четвіркою в імені знаходяться під покровительством Урану. Зазвичай, такі люди рідко міняють свою думку, послідовні в діях, дуже щирі та уважні до деталей. Часто вони ведуть аскетичний образ життя, а при виникненні серйозних проблем швидко здаються.

Відомі українки на ім'я Аліна

  • Аліна Гросу – українська естрадна співачка. Вперше з’явилася на професійній сцені у віці 4 років.

  • Аліна Паш – українська реперка та співачка, фіналістка шостого сезону шоу «Х-фактор».

  • Аліна Гордієнко – учасниця комедійного шоу «Жіночий Квартал».

  • Аліна Байкова – відома українська супермодель, яка живе та працює в США.

  • Аліна Коробко – українська концертно-камерна співачка, народна артистка України, викладач, професор Донецької музичної академії.

  • Аліна Ведмідь – український політик.

  • Аліна Комарова – український вчений у галузі філософії, громадська діячка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?