Значення імені Анна — характер та доля дівчат і жінок
Категорія
Імена
Дата публікації

Значення імені Анна — характер та доля дівчат і жінок

Значення імені Анна — характер та доля дівчат і жінок
Джерело:  online.ua

Ім’я Анна є одним з п’яти найпоширеніших жіночих імен у світі. Воно належить до числа «аристократичних» – це ім’я носили видатні історичні особистості. Сьогодні ж ім’я Анна вважається втіленням мудрості, жіночності та вихованості. Гід Онлайн розповідає, яке значення має ім’я Анна та як воно здатне вплинути на характер та долю дівчат і жінок.

Значення імені Анна

Фото: pixabay.com

Ім'я Анна має грецьке походження, а в стародавню Грецію воно в дещо зміненому вигляді прийшло з древньої Юдеї. У перекладі з івриту воно означає «прихильність» або «благовоління». У своєму початковому вигляді це ім’я читалось як Ханна. Відповідно до Біблійних переказів воно пішло від чоловічого імені Ханан. Ім'я Анна може означати як прихильність з боку вищих сил, так і з боку людей.

Згідно з іншою, менш розповсюдженою, гіпотезою, ім’я Анна пішло від найменування древнього шумерсько-аккадського божества Ану. Ану був одним з найстаріших та наймогутніших богів пантеону народів Месопотамії. Він уособлював собою сили природи. Та більшість дослідників вважає цю версію походження імені Анна безпідставною.

Характер імені Анна

Фото: pixabay.com

Дівчата, які мають ім’я Анна, зазвичай відрізняються лагідністю та поступливістю. У них завжди багато друзів та постійно з’являються нові знайомі. Та на жаль, цієї добротою часто користуються люди, які мають корисливі цілі. Це призводить до того, що Анни часто розчаровуються у житті по мірі дорослішання.

Також можна сказати, що Аннам не притаманна сором'язливість, і, до того ж, вони мають природний артистизм. Якщо батьки зможуть розгледіти цей талант та допоможуть розвити його, Анна зможе проявити себе як яскрава творча особистість. Можна також сказати й про наявність ораторських здібностей у дівчат з цим іменем.

Характер Анни мало змінюється з часом. Вони залишаються такими ж добросердними та дещо наївними впродовж усього життя. Хоч Анни й не можуть похвалитися великою ерудованістю, їм притаманна життєва мудрість. Також Анна завжди прийде н допомогу, навіть малознайомим людям.

Доля імені Анна

Фото: pixabay.com

Анни зазвичай успішні у навчанні та сумлінно виконують всі поставлені перед ними задачі. Носійки цього імені відрізняються загостреним почуттям справедливості, тому вести дипломатичні переговори їм, як правило, складно. Натомість вони дуже жіночні та вміють створювати затишок у домі. А ще Анни дуже смачно готують.

Щодо здоров’я, то воно у Анни міцне з дитячих років. У підлітковому віці можуть виникнути деякі проблеми у зв’язку з перехідним періодом, та вони, зазвичай, незначні. При ретельному догляді за собою та дотриманні правил здорового способу життя більшість недугів обходитимуть Анну стороною.

У дорослому віці Анни стають дуже відповідальними та старанними працівниками. Вони ніколи не порушують дедлайни та не підставляють колег. Дівчатам з цим іменем добре підходять такі професії, як вчителька, артистка, письменниця, хореограф, повар, ветеринар. А от з юридичними та технічними професіями у них, зазвичай, не складається.

Завдяки традиційним поглядам на сім’ю та помірному консерватизму, Анни, як правило, щасливі у шлюбі. У них добре виходить вести домашнє хазяйство та виховувати дітей. До того ж, Анни вміють щиро та самовіддано кохати свого чоловіка. Вони часто пробачають дрібні провини свого судженого та намагаються у всьому його підтримувати.

Сумісність імені Анна з іншими іменами

Фото: pixabay.com

Жінки з ім'ям Анна, завжди користувалися популярністю серед чоловіків завдяки своїй доброті та жіночності. Вони сумісні з багатьма чоловічими іменами – Олексій, Арсеній, Всеволод, Іполит, Давид, Кім, Максим, Прохор, Сергій, Родіон, Ерік. Також у них буде досить щасливий шлюб з чоловіками на ім’я Артем, Віталій, Кирило, Леонід, Петро, Марк, Руслан, Семен, Харітон.

А от з чоловіками, які мають ім’я Олександр, Ігор, Андрій, Микита, Тарас, Остап та Федір, Аннам своє життя краще не пов’язувати – велика ймовірність, що шлюб буде невдалим.

Іменини та святі покровителі Анни

Жінки, що мають ім'я Анна відзначають іменини: 11 січня, 3 лютого, 16 лютого, 17 лютого, 23 лютого, 26 лютого, 11 березня, 14 березня, 8 квітня, 13 квітня, 11 травня, 23 червня, 25 червня, 26 червня, 18 липня , 3 серпня, 5 серпня, 7 серпня, 29 серпня, 10 вересня, 22 вересня, 11 жовтня, 15 жовтня, 4 листопада, 10 листопада, 11 листопада, 16 листопада, 23 листопада, 27 листопада, 3 грудня, 11 грудня, 22 грудня та 23 грудня.

Святими покровителями імені Анни є:

  • Анна Віфінська – преподобна;

  • Ганна Готфська – мучениця;

  • Анна Кашинська – княгиня, монахиня;

  • Анна Праведна – мати Пресвятої Богородиці;

  • Анна Новгородська – княгиня, преподобна;

  • Ганна Пророчиця – дочка Фануїла;

  • Анна Пророчиця – мати пророка Самуїла;

  • Анна Римська – діва, мучениця;

  • Анна Селевкійська – мучениця.

Число імені Анна

Число імені Анна – 5. Це число притаманне успішним, впливовим та владним людям. Люди з цим числом користуються повагою та довірою оточуючих. З їхньою думкою завжди рахуються.

А ще цифра 5 характеризує людину, як незалежну та волелюбну, яка цінує особистий простір. Серед людей, у яких число імені 5, багато мандрівників, шукачів пригод та творчих особистостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?