Значення імені Дана — доля та характер дівчаток і жінок
Категорія
Імена
Дата публікації

Значення імені Дана — доля та характер дівчаток і жінок

Значення імені Дана — доля та характер дівчаток і жінок
Джерело:  online.ua

Ім'я Дана - не поширене в Україні, але популярне ім'я для дівчинки у всіх країнах світу. Воно наповнено глибоким змістом і однозначно варте уваги. Гід Онлайн розповідає, яке значення у імені Дана і яку долю та характер воно забезпечує дівчаткам і жінкам.

Походження і значення імені Дана

Існують різні версії походження цього імені. Згідно однієї теорії, ім’я Дана утворилося ще в слов'янській мові. Інші вважають, що це коротка форма від «Данути» - богині Місяця. Але є думка, що ім'я походить від перського і означає «мудра».

А в арабській мові є таке ж слово, яке перекладається як «велика перлина». Варіанти імені: Богдана, Йордана, Даная, Даніела.

Якщо відштовхуватися від слов'янської мови, то ім'я перекладається як «Богом дана» або «дарована».

Характер імені Дана

 Фото: unsplash.com

Дана з дитинства страждає різними захворюваннями. У неї слабкий імунітет. Але навіть це не заважає дівчинці залишатися бешкетницею. Вона легко сходиться з хлопчиками і дружить тільки з ними. Зі своєю статтю Дані важко знайти спільну мову. Якщо цій дівчині хтось не подобається, вона починає зло жартувати.

Якщо володарка цього імені народилася взимку, то їй властива впертість. Дана вміє постояти за себе. Часто закохується, через що робить необдумані вчинки. Як правило, заміжжя закінчується розлученням.

Літня Дана володіє більш слухняним характером. І вона вибирає собі чоловіка, з яким буде щаслива все життя. Та, яка з'явилася на світ восени, відрізняється розважливістю. Її чоловічий склад розуму дозволяє домогтися успіхів у професії. Вона обожнює веселі компанії і свята. Стати найкращою дівчині вдається в бухгалтерській сфері.

Доля імені Дана

Дана зазвичай виглядає боязкою, але це оманливе враження. Дівчина постійно нагадує про себе. Вона прагне того, щоб сподобатися оточуючим людям. Але при цьому на публіці проявляє стриманість.

Дана більше любить керувати, тому часто займає місце свого начальника. Вона довіряє не тільки своєму розуму, а й інтуїції. Чоловіки бачать в такій дівчині наївну особу. Але вона всього лише вводить їх в оману.

З Дани виходить відмінна господиня і мати. Вона обожнює дітей, любить готувати і прибирати. Коли така дівчина добивається всього того, про що мріяла, вона не заспокоюється. Продовжує прагнути до чогось більшого.

Сумісність ім’я Дана з іншими іменами

Дану чекають хороші відносини з власниками імен Андрій, Михайло, Геннадій чи Руслан. Труднощі виникнуть у спілкуванні з Глібом, Федором, Вадимом.

Іменини та святі покровителі Дани

У православ'ї немає святих з ім'ям Дана. Тому дівчаток зазвичай хрестять під ім'ям Анна або Дар'я.
Якщо ви вирішите дати маленькій Дані церковне ім'я Дар’я, то іменини можна буде відзначати 1 квітня і 17 серпня.

У Дани, яку похрестили ім'ям Анна, іменини випадають часто:

  • 3, 16 і 23 лютого,

  • 8 і 13 квітня,

  • 26 червня,

  • 18 липня,

  • 3, 5 і 7 серпня,

  • 10 вересня,

  • 4, 10 і 11 листопада,

  • 11 і 22 грудня.

Святі покровителі Дани: свята Анна - мати Богородиці, Свята мучениця Дар’я Римська.

Число імені Дана

Фото: envato.com

Число імені Дана - 4.

Маленькі "четвірки" - слухняні, не доставляють клопоту своїм батькам. Дорослі "четвірки" - люди, що володіють схильністю до різних наук.

Люди, число імені яких 4, повністю передбачувані - від них не варто чекати нічого екстраординарного. Вони рідко вступають в конфлікти і не сваряться без причини. Їх життя розписане по хвилинах і "четвірки" нікому та ніколи не дозволять порушити встановлений ними графік.

Незважаючи на зовнішню холодність, Дани - надійні, вірні і обов'язкові. Їм можна сміливо довірити важливу справу.

Відомі люди з ім'ям Дана

У давньогрецькій міфології Даная є матір'ю Персея.

У мистецтві вона ще відзначена на знаменитій картині Рембрандта. У «Данаї» художник поєднав риси двох своїх улюблених жінок. Рембрандт часто зображав дружину, тому і для даного сюжету він запозичив її фігуру. Однак подібність вийшло не таким явним. Лише в XX столітті вчені розгадали таємницю картини. Художник змінив «Данаю» після смерті своєї дружини. У той час він перебував уже в стосунках з іншою жінкою, риси якої і додав в картину.

Реальна особистість з подібним ім'ям живе і в сучасному суспільстві. Йдеться про Дану Інтернешнл. Це ізраїльська співачка, яка перемогла в 1998 році на конкурсі Євробачення. Бути може, вона б так і не прославилася, якби не один факт її біографії. Ця жінка раніше була чоловіком. Ярон Коен з дитинства виявляв дивні речі: він любив переодягатися в сукні. Подорослішавши, юнак усвідомив, що не бажає залишатися чоловіком. І в 20 років поміняв стать на жіночу. Однак зараз важко повірити в те, що ця красива і талановита співачка колись була хлопцем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?