Mercedes веде розробку нової платформи для електрокарів
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Mercedes веде розробку нової платформи для електрокарів

Mercedes веде розробку нової платформи для електрокарів
Джерело:  Мотор.ru

Німецький автовиробник Mercedes-Benz розробляє платформу, яка послужить основою для чотирьох повністю електричних моделей - двох седанів і двох вседорожників, пише Мотор з посиланням на Car.
За даними джерела, архітектура отримає назву EVA. У ній використовують ряд компонентів модульного шасі MRA, на якому побудовані представники сімейства C-Class і S-Class. Загальний розмір інвестицій в проект складе близько двох мільярдів євро.
Першим електрокаром, побудованим на новій платформі, стане седан, який буде представлений в 2018 році і в модельній лінійці Mercedes займе місце між С- і Е-Class, а слідом за ним з'явиться кросовер, який займе місце між моделями GLC і GLE.
Потім німці представлять великий седан розміром з нинішній S-Class. Четвертим електрокаром стане повнорозмірний вседорожник, який буде більше нинішнього GLS (габаритна довжина - 5,1 метра).
Версії з приводом на задні колеса укомплектують електромотором, що видає 402 кінських сили. Повноприводні варіанти на додаток отримають двигун, встановлений на передній осі, потужністю від 120 до 201 сили. Блок акумуляторів розташується в днищі машини.
Очікується, що електрокари обладнають адаптивною підвіскою, системою розподілу крутного моменту і «високотехнологічною» системою рекуперації енергії.
Німці розраховують випускати до 20000 електричних машин щорічно. За попередніми даними, вартість найдешевшого автомобіля складе близько 100 000 доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?