У Путіна відреагували на заяву Зеленського про референдум щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на заяву Зеленського про референдум щодо Донбасу

У Путіна відреагували на заяву Зеленського про референдум щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна вперше відреагувала на слова українського лідера Володимира Зеленського про референдум щодо Донбасу. Офіційна Москва почала стверджувати, що це внутрішня справа України. З такою заявою виступив речник російського президента Дмитро Пєсков.

Джерело: російський "Інтерфакс"

У Путіна відповіли на заяву Зеленського про референдум щодо Донбасу

Проведення референдуму щодо Донбасу – внутрішня справа України. Нам, звичайно, цікаво б дізнатися, як би могло бути сформульоване питання для цього референдуму, - прокоментував слова Володимира Зеленського речник команди Путіна.

Російські журналісти також поцікавилися у Дмитра Пєскова, як він ставиться до ідеї створення окремого формату прямих перемовин українського та російського президентів по Донбасу.

Щодо обговорення Донбасу між Росією та Україною, то ми хочемо ще раз нагадати, що Росія не є учасницею конфлікту. Це внутрішньоукраїнський конфлікт. Врегулювати його можна лише по-мирному та шляхом налагодження прямих контактів між офіційним Києвом та представниками самопроголошених республік, - відповів на це запитання речник Кремля.

Як уже згадувалося, нещодавно Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що не відкидає можливості проведення референдуму про Донбас.

Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

Я не виключаю референдуму щодо Донбасу загалом. І тут питання не в статусі. У нас може бути таке в житті. Це (референдум - ред.) може бути щодо Донбасу, щодо Криму, - повідомив український президент в ефірі телеканалу "1+1" ".

Варто звернути увагу на те, що Володимир Зеленський також не відкинув можливості окремого формату прямих переговорів із російським колегою щодо Донбасу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?