Путін озвучив нову вимогу Британії щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін озвучив нову вимогу Британії щодо України

Путін озвучив нову вимогу Британії щодо України
Джерело:  online.ua

Британський лідер Борис Джонсон під час термінових телефонних переговорів з очільником Кремля Володимиром Путіним офіційно попередив останнього, що нове вторгнення РФ в Україну стане стратегічною помилкою для Кремля.

Джерело: уряд Британії

Путін провів переговори з Джонсоном щодо України

Прем'єр-міністр підкреслив прихильність Великої Британії до територіальної цілісності та суверенітету України та попередив, що будь-які дестабілізуючі дії будуть стратегічною помилкою, яка матиме серйозні наслідки, - розповідає британський уряд.

Окрім того, наголошується, що лідер Британії вкотре висловив глибоке занепокоєння своєї країни у зв’язку з концентрацією армії РФ на кордоні з Україною. Також він нагадав про важливість роботи по дипломатичних каналах, щоб швидше вирішити цю проблему.

Борис Джонсон та Володимир Путін під час переговорів (фото — kremlin.ru)

Джонсон також визнав важливість діалогу з питань міжнародної та регіональної безпеки. Крім того, сторони погодилися, що абсолютно необхідно усім учасникам дотримуватися Мінських угод, - йдеться в повідомленні.

Команда Володимира Путіна також прокоментувала переговори сторін. В Кремлі кажуть, що російський президент знову звинуватив Україну "у зриві Мінських домовленостей, використанні забороненого озброєння на лінії зіткнення і дискримінації російськомовного населення".

На переконання глави РФ, ВСЕ це відбувається "на тлі активного військового "освоєння" території України країнами НАТО. Путін бідкається, що це серйозна "загроза" для його країни.

З огляду на це Володимир Путін заявив про необхідність негайно розпочати переговори з метою вироблення точних міжнародно-правових домовленостей, що виключають будь-яке подальше просування НАТО на схід та розміщення у суміжних державах, насамперед в Україні, озброєнь, що загрожують Росії, - виступив з коментарем Кремль.

Окрім того, вказано, що Офіційна Москва анонсувала представлення проєктів відповідних документів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?