У Путіна відреагували на нові поступки Байдена щодо України й НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на нові поступки Байдена щодо України й НАТО

У Путіна відреагували на нові поступки Байдена щодо України й НАТО
Джерело:  online.ua

17 грудня команда очільника Кремля Володимира Путіна почала скаржитися, що Кремль вкрай розчарований сигналами, які надходять з Білого дому та НАТО після отримання російських пропозицій щодо так званих "гарантій безпеки". З такою заявою виступив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

Джерело: російське агентство "ТАСС"

Кремль прокоментував нові поступки Байдена щодо України й НАТО

Сигнали з Вашингтона та Брюсселя нас вкрай розчаровують", - сказав він, коментуючи слова прессекретаря Білого дому Джен Псакі про можливі переговори з РФ щодо "гарантій безпеки, - заявив представник команди Путіна.

За словами Сергія Рябкова, офіційна Москва чує винятково публічні заяви Штати та Альянсу щодо своїх пропозицій.

Якби вони по закритому каналу відповіли б нам: "Окей, давайте хоча б сядемо і подивимося", я думаю, такого не було б зараз, коли все переходить у публічну площину, - поскаржився російський політик.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Як команда Байдена відреагувала на останню вимогу Путіна

За словами речниці Білого дому Джен Псакі, США не почнуть консультувати з питання безпеки в Європі без європейських союзників і партнерів.

Очільник Альянсу Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що НАТО розглядає можливість діалогу з Москвою щодо цього питання, однак будь-який діалог не може відбуватися без офіціного Києва.

Що важливо розуміти, МЗС РФ 17 грудня оприлюднило проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", які очільник Кремля вимагає від НАТО, і які Росія передала Білому дому.

В одному з пунктів Росія пропонує країнам НАТО взяти на себе зобов'язання, що "виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав". Крім того, Росія пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?