США та Росія офіційно розпочали переговори щодо безпеки в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

США та Росія офіційно розпочали переговори щодо безпеки в Європі

США та Росія офіційно розпочали переговори щодо безпеки в Європі
Джерело:  online.ua

Представники Сполучених Штатів та РФ розпочали переговори щодо стабільності та безпеки в Європі. Переговори включатимуть й обговорення ситуації біля кордонів України. 

Джерело: AP

Росія та США розпочали перемовини щодо України

У понеділок високопоставлені посадовці США та Росії офіційно розпочали спеціальні переговори щодо стратегічної стабільності в рамках шквалу дипломатичної діяльності в Європі цього тижня, спрямованої на послаблення напруженості через нарощування російської армії на кордоні з Україною.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков та його делегація прибули в супроводі швейцарської поліції до дипломатичного представництва США для особистих переговорів із Венді Шерман, заступником держсекретаря США, та її командою. Зустріч є частиною переговорів зі стратегічного безпекового діалогу, започаткованих президентами Джо Байденом та Володимиром Путіним під час червневого саміту у швейцарському місті.

Після неформальної робочої вечері в неділю Рябков спрогнозував «важкі» переговори в Женеві, після яких у середу відбудеться зустріч НАТО-Росія в Брюсселі та зустріч багатосторонньої Організації з безпеки і співробітництва в Європі у четвер у Відні.

Чого вимагає Росія від США та НАТО

Москва намагалася змусити США та їхніх західних союзників піти на низку поступок , включаючи гарантії того, що НАТО більше не буде розширюватися на схід до колишніх радянських держав, таких як Україна, вздовж кордону якої Росія зібрала приблизно 100 000 військових, що викликало занепокоєння щодо можливого глибшого військового втручання.

Речник Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що під час недільної вечері Шерман «наголосив на прихильності Сполучених Штатів міжнародним принципам суверенітету, територіальної цілісності та свободи суверенних держав вибирати свої власні альянси», посилаючись на Україну та її прагнення вступити в НАТО.

Шерман «підтвердив, що Сполучені Штати будуть вітати справжній прогрес за допомогою дипломатії», – йдеться у заяві Прайс.

Раніше заступниця глави Держдепу США Венді Шерман зустрілася в Женеві із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим. У ході зустрічі Шерман повідомила Рябкову про відданість команди Білого дому міжнародним принципам суверенітету, територіальної цілісності та свободи суверенних держав обирати союзи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?