США без розголосу надали Україні додаткову військову допомогу
Категорія
Економіка
Дата публікації

США без розголосу надали Україні додаткову військову допомогу

США без розголосу надали Україні додаткову військову допомогу
Джерело:  online.ua

В адміністрації президента США Джо Байдена не стали розголошувати надання 200 млн доларів Україні у якості військової допомоги на прикінці минулого року.

Джерело: Twitter-сторінка журналістки CNN Кайлі Етвуд

Підтримка України від США на тлі російської агресії 

Кайлі Етвуд повідомила, що отримала інформацію про військову допомогу Україні від чотирьох інформованих джерел у Білому домі.

Адміністрація Байдена без зайвого галасу санкціонувала додаткову допомогу Україні в розмірі 200 мільйонів доларів наприкінці грудня на тлі нарощування російських військ вздовж кордонів України

Джо Байден (фото - Flickr.com)

За словами прессекретаря Міноборони США Джона Кірбі, Вашингтон і надалі надаватиме військову допомогу Україні на тлі російської агресії та загрози вторгнення.

Зокрема, до Палати представників Конгресу США внесли законопроєкт про збільшення військової та дипломатичної підтримки України.

Конгресмени вимагають ухвалити законопроєкт, згідно з яким, у цьому році Держдепартамент виділить Україні 450 млн доларів у якості військової допомоги, та озброєння, у тому числі, ракети "земля-повітря", системи ППО, протикорабельні та протитанкові ракети.

Американські парламентарі також пропонують оперативно збільшити кількість спостерігачів від ОБСЄ для моніторингу російсько-українського кордону та звіту про акти агресії.

Законопроєкт також пропонує збільшення дипломатичних зусиль, зокрема, що стосується зміцнення відносин України з такими країнами, як Туреччина, Румунія, Болгарія та Грузія.

Окрім цього документ передбачає введення нових санкцій проти газопроводу "Північний потік-2" та відмову від вимог РФ стосовно гарантій безпеки у Європі.

Авторами законодавчого акту є республіканці Майкл Маккол (від Комітету із закордонних справ), Майк Роджерс (від Комітету у справах збройних сил), Майк Тернер, який представляє спецкомітет з розвідки, та голова Конференції конгресменів від Республіканської партії Еліс Стефанік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?