Україна висловила свою позицію НАТО перед переговорами з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна висловила свою позицію НАТО перед переговорами з РФ

Україна висловила свою позицію НАТО перед переговорами з РФ
Джерело:  online.ua

За словами заступника голови Офісу президента України Ігора Жовкви, під час засідання Україна-НАТО у Брюсселі в понеділок, 10 січня, були узгоджені позиції з партнерами Північноатлантичного альянсу щодо російської агресії та вимог Кремля стосовно України.

Джерело: Facebook-сторінка Ігора Жовкви

Україна висловила побажання щодо переговорів НАТО з РФ

Як повідомив Жовква, представники України озброїли партнерів з Північноатлантичного альянсу аргументами на передодні проведення засідання НАТО-РФ.

Заступник керівника Офісу президента також підкреслив, що свою позицію та підтримку Україні висловили всі 30 представників НАТО.

Окрім цього Україна отримала від представників Північноатлантичного альянсу високу оцінку щодо збереження стриманності на тлі російської агресії.

Також обговорювалась підготовка до запланованного на липень саміту НАТО у Мадриді.

Наголосив на важливості того, щоб Україна не тільки повинна бути запрошена на саміт як країна-партнер, але й були б прийняті чіткі рішення щодо її подальшого руху до членства в НАТО, бажано з конкретними часовими орієнтирами. Над цим і будемо працювати, починаючи із сьогоднішнього дня, з усіма столицями держав-членів НАТО і зі штаб-квартирою в Брюсселі, - повідомив Жовква.

Як прошло засідання Україна-НАТО

За словами віце-прем'єр-міністра з питань євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, головним завданням України та НАТО є зниження напруги на російсько-українському кордоні.

Ціна за подальшу агресію має бути надзвичайно високою. У Комісії Україна-НАТО наголосили, що на столі має бути комплексний пакет стримування, включаючи болючі санкції, - повідомила Стефанішина.

Між тим, за словами представника США при ООН Лінди Томас-Грінфілд, дії РФ вказують на підготовку до вторгнення в Україну.

Я хотіла б, щоб виявилося правдою, що у них немає планів. Але все, що ми бачили досі, вказує на те, що вони роблять кроки у цьому напрямі. Наступні дні США продовжуватимуть докладати всіх зусиль для деескалації, діалогу та дипломатичного врегулювання цієї ситуації. Але, як сказала сьогодні заступник держсекретаря Венді Шерман, і наші союзники, й партнери підтримали її, Росія має вжити заходів щодо деескалації, - повідомила представниця США при ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?