США розкрили плани РФ щодо агресії проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

США розкрили плани РФ щодо агресії проти України

США розкрили плани РФ щодо агресії проти України
Джерело:  online.ua

Заступник голови держдепу США Вікторія Нуланд повідомила, що Кремль має плани з саботажу та дестабілізації ситуації в Україні.

Джерело: пресслужба Держдепартаменту США

Росія має плани з підриву ситуації в Україні

Нуланд нагадала, що саме РФ створила кризу та конфлікт в Україні, а тепер зосередила біля українського кордону щонайменше 100 тис військових.

Дипломат також зазначила, що Росія готує внутрішній саботаж з метою підірвати ситуацію в Україні.

За її словами, проведення масштабних військових навчань біля кордону з Україною суперечить намірам зі зниження напруги.

Нуланд підкреслила, що у разі подальшої російської агресії проти України Кремль чекають дуже болючі санкції.

Ми проводимо консультації з нашими союзниками та партнерами. І працюємо над цим близько двох з половиною місяців на всіх рівнях – починаючи з президента. Сполучені Штати можуть вжити свій набір заходів, Європа та інші союзники можуть зробити паралельні кроки, які будуть дещо іншими, але також болючими для Росії, - повідомила Нуланд.

Заступник держсекретаря розповіла, що наразі США працюють разом з керівництвом Німеччини та Євросоюзу з метою затримати запуск газопроводу "Північний потік-2".

Нуланд повідомила, що у разі нової зброїної агресії РФ проти України запуск ПП-2 буде призупинений.

Між тим, керівник прес-служби Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Вашингтон очікує на пояснення від Кремля щодо військових навчань біля кордону з Україною.

Нед Прайс (фото - Flickr.com)

Ми заявляємо, що в цьому випадку деескалація передбачала б повернення російських військових до казарм, пояснення цих маневрів або їх припинення, повернення цих важких озброєнь до місць звичайного зберігання. Це означало б повернення військ до казарм. Це означало б прозорість навколо будь-яких легітимних навчань, які проходили б на російській території, - заявив Прайс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?