Зеленський звернувся з пропозицією до Байдена та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся з пропозицією до Байдена та Путіна

Зеленський звернувся з пропозицією до Байдена та Путіна
Джерело:  online.ua

14 січня офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський запропонував американському колезі Джо Байдену організувати тристоронні перемовини за участю очільника Кремля Володимира Путіна. Наразі українська сторона чекає відповіді на свою пропозицію.

Джерело: AtlanticCouncil

Зеленський запропонував переговори Байдену та Путіну

Про ідею Володимира Зеленського першим розповів очільник Офісу Президента Андрій Єрмак під час спілкування з американським дипломатом Джоном Гербстом. За словами політика, офіційний Київ також розглядає варіант переговорів у форматі відеоконференції.

Ми очікуємо на реакцію російської сторони, але наші американські партнери сприйняли нашу пропозицію з інтересом, - підкреслив глава ОП.

Що відомо про перемовини Зеленського та Джонсона

В Офісі президента України також повідомили, що 13 січня глава держави Володимир Зеленський провів переговори із британським лідером Борисом Джонсоном. Сторони встигли детально обговорити можливі кроки щодо деескалації на кордоні України.

Трохи пізніше Володимир Зеленський на своїй сторінці у соцмережі повідомив, що дві країни докладають максимум спільних зусиль для досягнення миру.

Окрім того, він додав, що вони з Борисом Джонсоном обмінялися думками щодо можливих кроків щодо деескалації. Глава держави наголосив, що цінує незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України з боку Великої Британії.

Що відомо про переговори США та РФ щодо України й НАТО

Як уже згадувалося раніше, 10 січня у Женеві стартувала серія перемовин щодо безпекових ультиматумів команди російського президента Володимира Путіна.

Під час перших офіційних перемовин з делегацією США офіційна Москва висунула принципові умови, без яких вважає прогрес в інших питаннях малоймовірним. Усі вони стосуються так званих "гарантій безпеки" та діяльності Альянсу на території країн-членів, які приєдналися до НАТО після 1997 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?