Розвідка України попередила про посилення бойової підготовки військ РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка України попередила про посилення бойової підготовки військ РФ на Донбасі

Розвідка України попередила про посилення бойової підготовки військ РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощення підготовки окупаційних російських військ на Донбасі.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

Розвідка України повідомляє про нарощування військ РФ

В управлінні української розвідки повідомили, що війська Росії нарощує інтенсивність бойової підготовки окупаційних військ.

Командування ЗС РФ нарощує інтенсивність заходів бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ, - зазначили в Міноборони.

Також розвідка повідомила, що з початку тижня на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях РФ розпочала збори з командирами рот, батарей і коригувальниками артилерійського вогню.

В управлінні розвідки підкреслили, що окупаційна адміністрація та їхні військовослужбовці також займаються агітацією місцевого населення. Окупанти хочуть спонукати людей до проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів.

Дані розвідки України та США

Нагадаємо, що раніше в ГУР повідомляли про те, що російські спецслужби готують провокації, щоб звинуватити в цьому Україну.

У військові підрозділи країни-агресора та її сателітів надходять розпорядження про підготовку до таких провокацій, — зазначили в розвідці.

Йшлося зокрема про нараду в Придністровському регіоні Республіки Молдова, де, за даними розвідки, особовому складу було доведено, що очікуються провокації зі сторони України в районі Ковбасна (артсклади оперативної групи військ РФ).

Також раніше повідомлялося, що у розвідки США є інформація, яка вказує на те, що Росія підготувала групу оперативників для проведення спецоперації під чужим прапором на сході України, намагаючись створити привід для вторгнення.

Наша розвідувальна спільнота отримала інформацію про те, що Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення. Ми бачили ці події у 2014 році. Вони знову готують цей сценарій, — сказав Радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

Офіційний представник США сказав, що США мають докази того, що оперативники навчаються веденню війни в межах міста та використанню вибухівки для здійснення диверсій проти власних російських військових сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?