Зеленський звернувся з пропозицією до Путіна щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звернувся з пропозицією до Путіна щодо України

Зеленський звернувся з пропозицією до Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський озвучив прогноз, що команда російського президента Володимира Путіна може розпочати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення. За його словами, це буде початком великомасштабної війни.

Джерело:  The Washington Post

Зеленський закликав Путіна розпочати переговори стосовно України

Якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібен привід: Скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації та анексії Криму ми розуміємо, що це можливо і може статися. Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це є великі міста. У Харкові проживає понад 1 млн жителів. Не буде просто окупацією; це буде початком великомасштабної війни, - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Окрім того, глава держави звернув увагу російського колеги Володимира Путіна на те, що наразі він має шанси і можливість домовитися про мирне врегулювання, сісти за стіл переговорів і знайти компроміс з офіційним Києвом.

На переконання Володимира Зеленського, оточення російського диктатора хоче, щоб українські громадяни забули про окупацію Криму, в обмін на Донбас, однак, як стверджує презиедент країни, цього не станеться в жодному разі.

Окрім того, українській лідер попередив, що в нашій країні неможливо створити уряд, який контролювався б Кремлем.

Навіть якщо вони це зроблять, це буде найнедовговічніший уряд, бо люди його просто не приймуть. Можливо, Путін думає, що більшість українців підтримують його та його політику. Я думаю, що це велика помилка так думати, - підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?