Команда Путіна звернулася до України й Заходу на тлі можливого нападу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна звернулася до України й Заходу на тлі можливого нападу РФ

Команда Путіна звернулася до України й Заходу на тлі можливого нападу РФ
Джерело:  online.ua

Член команди російського президента Володимира Путіна та очільник Міністерства закордонних справ Сергій Лавров публічно звернувся до України та міжнародної спільноти. Він вкотре почав стверджувати, що Росія не хоче війни, проте й не дозволить іншим державам "порушувати її права".

Джерело: російське видання "РБК"

Лавров заявив, що РФ не хоче війни з Україною

Якщо це залежить від Росії, війни не буде. Ми війн не хочемо. Але й наступати брутально на наші інтереси, ігнорувати їх ми теж не дозволимо, - заявив скандальний російський дипломат.

За словами очільника МЗС РФ, офіційна Москва наразі не вважає переговори із Штатами та НАТО щодо "гарантій безпеки" завершеними.

Сергій Лавров стверджує, що команда Володимира Путіна отримала письмові відповіді Вашингтона за результатами переговорів і деякі з відповідей "наводять тінь на тин", але в них є і "раціональні зерна".

Що важливо розуміти, серед порушених тем: мораторій на розміщення ракет середньої та меншої дальності, відведення навчань подалі від кордону з обох боків, узгодження граничної дистанції для зближення бойових літаків та кораблів та низка інших заходів "деескалації та деконфліктингу".

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Як стверджує скандальний російський дипломат, якщо домовитися щодо "гарантій безпеки" з країнами Заходу не вийде, команда Володимира Путіна вживе заходів у відповідь і вони можуть бути "різними".

Що цікаво, у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації продовжують стверджувати, що для російської влади неприйнятною є навіть думка про війну з Україною.

Що відомо про можливе вторгнення РФ в Україну

19 січня главак держави Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і не скуповувати продукти через можливе повномасштабне вторгнення Росії в нашу країну.

Попри це, в інтерв’ю "The Washington Post" український лідер припустив, що РФ може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення, – і це буде початком великомасштабної війни.

Офіційний Лондон нещодавно підтвердив, що викрив докази змови щодо встановлення проросійської влади в Україні на тлі планів Кремля про вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?