Кремль відреагував на перекидання військ США до Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відреагував на перекидання військ США до Європи

Кремль відреагував на перекидання військ США до Європи
Джерело:  online.ua

В Росії вважають, що США нагнітають ситуацію і що в них є очевидні причини непокоїтися про свою безпеку.

Джерело: CNN

Реакція РФ на війська США в Європі

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що "США де-факто продовжують нагнітати напругу в Європі". Пєсков сказав, що розгортання є "найкращим доказом того, що у нас, як у Росії, є очевидні причини для занепокоєння".

У середу Байден сказав, що це рішення "повністю відповідає"» тому, що США говорили Росії під час дискусій.

Це повністю відповідає тому, що я сказав Путіну на початку. Поки він діє агресивно, ми будемо запевняти наших союзників по НАТО і Східну Європу, що ми там.

Один з українських чиновників сказав, що Київ вітає посилення східного флангу НАТО, але "сподівається, що воно супроводжуватиметься продовженням поставок оборонної зброї в Україну, включаючи протиповітряну оборону".

Джо Байден (фото — Flickr.com)

США направлять додаткових військових до Європи

Президент Джо Байден офіційно схвалив розміщення 3000 американських військовослужбовців у Польщі, Німеччині та Румунії, оголосив Пентагон у середу, щоб підтримати країни НАТО у Східній Європі через розміщення десятків тисяч російських військових вздовж кордону України.

Сполучені Штати привели 8500 військовослужбовців у США у підвищену бойову готовність на випадок, якщо будуть викликані Сили реагування НАТО та швидко знадобляться сили США.

Минулого тижня США та кілька союзників вели переговори щодо розміщення ще тисячі військових у східноєвропейських країнах НАТО перед будь-яким потенційним вторгненням Росії в Україну як демонстрації підтримки перед обличчям агресії Москви.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що до розгортання включає приблизно 2000 військовослужбовців, які будуть перекинуті зі Сполучених Штатів до Польщі та Німеччини. Крім того, приблизно 1000 військовослужбовців, які зараз базуються в Німеччині, відправилися до Румунії.

Війська діятимуть на двосторонній основі з приймаючими країнами, оскільки НАТО ще не задіяло багатонаціональні сили реагування.

Кірбі сказав, що кроки, які відбудуться найближчими днями, не є постійними, і підкреслив: «Ці сили не збираються воювати в Україні».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?