РФ майже готова до вторгнення в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ майже готова до вторгнення в Україну

РФ майже готова до вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

За інформацією представників адміністрації президента США Джо Байдена із посиланням на дані розвідки, РФ стягнула до українського кордону 70% військового угрупування, необхідного для здійснення вторгнення.

Джерело: Reuters

Чи варто очікувати вторгнення РФ в Україну

У Білому домі, тим не менш, повідомляють, що остаточно очільник Кремля Володимир Путін не вирішив, чи здійснювати вторгнення в Україну, або обрати інший сценарій розвитку подій.

За даними американської розвідки та основі аналізу супутникових знімків, у Вашингтоні зафіксували збільшення кількості батальйонно-тактичних групп РФ біля українського кордону за останні 2 тижні з 60 до 83.

Наразі до кордону прямують ще 14 аналогічних батальйонно-тактичних груп. У Білому домі побоюються, що Кремль може здійснити напад на Україну вже найближчими днями, однак це може залежати від погодних умов.

У Кремлі можуть чекати на морози та промерзання грунту, що облегшить пересування техніки та військових під час вторгнення.

В адміністрації Джо Байдена припускають, що у разі вторгнення військ РФ Київ може бути захоплений буквально за декілька днів.

Однак у разі такого сценарію втрати можуть складати десятки тис мирних жителів та військових з обох сторін.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Україна може втратити від 5000 до 25 000 військовослужбовців, тоді як втрати російських військ можуть становити від 3000 до 10 000, а втрати серед цивільного населення можуть становити від 25 000 до 50 000, за оцінками США, - повідомляють журналісти видання.

Між тим, на тлі загрози російського вторгнення до Україні були відправлені сотні представників британського спецназу, які у якості інструкторів будуть працювати з українськими військовими.

За інформацією видання Mirror, представники британського спецназу обучать українських вояків тактикам та навичкам, які стануть у пригоді у разі протистояння російським військовим у різних умовах ведення бою, включаючи майстерське володіння снайперською зброєю, методи партизанської боротьби, та проведення диверсій.

Спецназ Великобританії був перекинутий у регіон, щоб допомогти і дати пораду українським військовим. Вони мають широкий набір навичок, які, безсумнівно, будуть дуже корисними українським силам, - повідомили журналісти видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?