США обіцяють нову військову допомогу для ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

США обіцяють нову військову допомогу для ЗСУ

США обіцяють нову військову допомогу для ЗСУ
Джерело:  online.ua

У посольстві США в Україні повідомили про прибуття 8 літака з військовою допомогою збройним силам на тлі загрози російського вторгнення.

Джерело: Facebook-сторінка посольства США

США обіцяють збільшити військову допомогу Україні

Черговий літак доставив до України понад 80 тонн озброєння.

Ради повідомити про 8-е постачання безпечної допомоги Збройним Силам України. Це ще більше 80 тонн солідарності. Буде ще більше. Будьте впевнені: ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною, у той час як вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, - повідомили у посольстві США.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, з 22 січня США передали понад 650 тонн боєприпасів.

За інформацією телеканалу  CNBC, радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що Вашингтон не відкидає жодного варіанту ймовірної агресії РФ проти України.

Зокрема, у Кремлі можуть вдатись до анексії ОРДЛО.

Однак, за словами очільника Міноборони Олексія Резнікова, можливість нападу РФ на Україну наразі залишається низькою.

Ми маємо всю повноту інформації і реалістично оцінюємо ситуацію. Зараз може звучати багато різних гіпотетичних оцінок і прогнозів. Особливо в іноземних ЗМІ. Деякі навіть про вторгнення Росії оголосили, яке, щоправда, сталося 8 років тому. Борг військових - прораховувати всі можливі сценарії, навіть найгірші, і робити все належне для нейтралізації загроз. Це зараз і відбувається. Імовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватися як низька, - заявляє Резніков.

Він додав, що все, що фіксують у відношені до України збоку РФ, зокрема нарощування військ, є очікуваним і було спрогнозоване вже давно.

Наразі все відбувається в рамках наших оцінок. Через кілька днів розпочнеться активна фаза російсько-білоруських навчань, які продовжаться до 20 лютого. Одночасно плануються навчання частини підрозділів Південного військового округу РФ. Як я повідомляв на брифінгу в четвер, наразі у Білорусь прибувають частини зі Східного та Центрального військових округів РФ, за якими ми кілька тижнів спостерігали. Деякі підрозділи ще на під'їзді. З нашого боку, робиться все необхідне для контролю подібних ситуацій, - запевнив голова Міноборони.

Міністр зауважив, що постійна військова допомога від союзників значно зміцнила обороноздатність країни.

З оборонною зброєю вже активно тренуються наші військові. Це дуже ефективний засіб стримування. Також набирає обертів розгортання Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Відбувається велика кількість підготовчих заходів із громадянами, - підкреслив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?