В Україну прибула військова допомога США
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну прибула військова допомога США

В Україну прибула військова допомога США
Джерело:  online.ua

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" приземлився 9 літак з військовою допомогою від США.

Джерело: Twitter-сторінка голови Міноборони Олексія Резнікова

США передали Україні 9 пакет військової допомоги 

Резніков повідомив, що американський літак доправив в Україну понад 80 тонн боєприпасів та військового оснащення.

Дев’ята "пташка" від США і вже другий за сьогодні літак у Борисполі з військовою допомогою від наших партнерів! До Києва прибули понад 80 тонн боєприпасів від США, - повідомив Резніков.

За оцінками українського уряду, обсяг військової допомоги Україні від західних партнерів вже склав понад 1,5 млрд доларів.

Наші партнери вже спрямували в Україну військову оборонну допомогу орієнтовно на 1,5 млрд доларів. Ще низка країн розглядають можливість надання військової та фінансової допомоги Україні. Від імені всього уряду ще раз дякую міжнародним партнерам за вагомий внесок у посилення обороноздатності нашої держави, - повідомив очільник уряду Денис Шмигаль.

На цьому тижні Україна також повинна отримати першу партію військової допомоги від Польщі.

Ми бачимо посилення тиску з боку Росії. В Україні є рішучість захищатися, але часто не вистачає техніки. Той, хто хоче захищатися, повинен мати чим захищатися. Тому швидкість і оперативність повинні бути на нашому боці. Окрім необхідної гуманітарної допомоги, наша країна незабаром надасть Україні військову техніку для захисту від потенційної агресії з боку Росії. Це включає десятки тисяч снарядів та артилерійських боєприпасів, мінометів, гранатометів та іншої оборонної зброї, - повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?