Супутники зафіксували нову техніку РФ біля Білорусі та Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Супутники зафіксували нову техніку РФ біля Білорусі та Криму

Супутники зафіксували нову техніку РФ біля Білорусі та Криму
Джерело:  online.ua

Нові супутникові знімки, опубліковані американською технологічною компанією Maxar, показують, що Росія продовжує нарощувати війська в Криму, на заході Росії та Білорусі, що підкреслює побоювання, що Кремль планує вторгнення на українську територію.

Джерело: CNN, Twitter кореспондента Buzzfeed Крістофера Міллера

РФ продовжує нарощувати війська

За словами Стівена Вуда, старшого директора компанії, Maxar спостерігав у Криму на знімках, зібраних у четвер, велике розгортання військ і техніки. Розгортання відбувається на раніше не використовуваному аеродромі Жовтневе, на північ від столиці Криму Сімферополя.

За оцінками Maxar, на місце прибуло понад 550 військових наметів і сотні техніки. На інші об’єкти в Криму також спостерігається приплив військ та техніки, в тому числі в Новоозерному, де відбулося широке розгортання артилерії.

Нове розміщення вперше було виявлено Maxar поблизу міста Славне на північно-західному узбережжі Криму, зокрема йдеться про бронетехніку.

Нове розміщення в Криму було помічено в той же день, коли кілька російських військових кораблів, у тому числі великі десантні кораблі, прибули до Севастополя.

Фото - twitter.com/ChristopherJM

У Білорусі Maxar спостерігав, "нове розміщення військ, військової техніки та гелікоптерів" на аеродромі Зябрівка поблизу міста Гомель, приблизно 25 кілометрів від кордону з Україною. У цьому районі вперше помічені гелікоптери. Здається, на місці також є польовий госпіталь.

Крім того, війська та численні бойові групи залишаються розгорнутими поблизу білоруського міста Речиця - менш ніж за 45 кілометрів від кордону з Україною. Попередні супутникові знімки показали створення наметових містечок поблизу Речиці.

У поєднанні з останніми відеозаписами, це свідчить про зростання російської присутності в цьому районі, який знаходиться приблизно в 320 кілометрах на схід від полігонів, де 10 лютого почалися спільні російсько-білоруські навчання.

Maxar повідомляє про "велике розгортанням військ і збройних сил", які "нещодавно прибули на Курський полігон на схід від міста - приблизно за 110 кілометрів на схід від кордону з Україною".

Додаткове обладнання продовжує надходити в район, і готуються до розміщення додаткових військ і техніки, - сказав Максар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?