Байден попередив Путіна про жорсткі наслідки у разі нападу на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден попередив Путіна про жорсткі наслідки у разі нападу на Україну

Байден попередив Путіна про жорсткі наслідки у разі нападу на Україну
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден на тлі загрози вторгнення РФ в Україну провів телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним, та попередив його про жорстку відповідь у разі нападу на Україну.

Джерело: пресслужба Білого дому

РФ очікують руйнівні санкції у разі нападу на Україну

Президент Байден дав чітко зрозуміти, якщо Росія здійснить подальше вторгнення в Україну, Сполучені Штати разом з нашими союзниками й партнерами дадуть рішучу відповідь і запровадять проти Росії швидкі й сурові наслідки, - йдеться у заяві Білого дому.

Під час розмови з Путіним Байден підкреслив, що йомовірний напад РФ призведе до великої кількості жертв з обох сторін та буде мати катастрофічні наслідки для самої РФ.

Голова Білого дому зауважив, що США залишаються відкритими для діалогу, проте також готові жорстко реагувати на ймовірну агресію.

У той же час, за даними видання Haaretz, МЗС Ізраїлю оголосило надзвичайну ситуацію після того, як представники Вашингтону повідомили їм, що РФ може почати напад на Україну вже у вівторок, 12 лютого.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Журналісти видання повідомляють, що очільник ізраїльского уряду Нафталі Беннет планує як найшвидше завершити евакуацію ізраїльских громадян з України.

Однак в офісі голови уряду Ізраїлю наказали міністрам уникати публічних заяв про можливий напад РФ на Україну.

За даними МЗС Ізраїлю, в Україні перебуває 15 тис ізраїльтян.

Представники ЄС повідомили, що не планують закривати свої дипломатичні відомства в Україні.

ЄС та його країни-члени координують дії з огляду на поточні загрози Україні. Наші дипломатичні місії не закриваються. Вони залишаються у Києві та продовжують діяльність для підтримки громадян ЄС та координації з владою України. Штатна присутність та поради щодо подорожей для громадян ЄС уточняються, якщо необхідно, враховуючи обставини з безпеки, - йдеться у повідомленні високого представника ЄС з питань зовнішньої політики Жозепа Борреля.

Дипломатичні місії ЄС в Україні продовжують роботу для підтримки громадян ЄС та координації з владою України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?