Зеленський висунув вимогу НАТО на тлі загрози з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський висунув вимогу НАТО на тлі загрози з боку РФ

Зеленський висунув вимогу НАТО на тлі загрози з боку РФ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче отримати систему гарантій, поки проходить шлях до вступу в НАТО, щоб мати більше можливостей для захисту на тлі ймовірного нового вторгнення РФ в нашу країну.

Джерело: "РБК-Україна"

Зеленський вимагає від НАТО систему гарантій для України

НАТО – єдиний, по суті, сьогодні з існуючих безпекових союзів, до якого Україна могла б приєднатися. Для нас там є позиція відчинених дверей. Але на цьому шляху велика відстань – роки та місяці, особливо якщо буде ескалація. Проходячи цей шлях, ми маємо отримати систему гарантій. І хоча б теоретично вона не повинна поступатись системі, яку пропонують країнам НАТО, - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський також звернув увагу на те, що його команда не сприймає вимог очільника Кремля Володимира Путіна щодо того, щоб Альянс надав юридичні гарантії щодо неприйняття України до складу НАТО в майбутньому.

Жодних сигналів від РФ ми в принципі не отримуємо, жодних вказівок, що нам робити. Ми ж самостійна країна. Тому наша реакція буде відповідною. Питання, що в діалозі з іншими країнами Росія точно ставить питання про членство України в Альянсі. І ставить його або як умову, або як переговорну позицію, або посилює свої позиції, щоб про щось домовлятися. Це нам відомо, вони ж не приховують, що є відверто проти того, що Україна буде членом НАТО, - підкреслив глава держави.

Що важливо розуміти, нещодавно американський лідер Джо Байден попередив нашу країну та міжнародну спільноту про те, що зберігається вкрай високий ризик вторгнення РФ протягом кількох днів, а глава Британії Борис Джонсон наголосив, що ситуація на кордоні з Україною продовжує залишатися дуже похмурою після обстрілу дитячого садка на Луганщині.

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, його команда прогнозує можливі спроби Росії створити привід для збройного нападу на нашу країну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?