РФ звинуватила Україну в обстрілі свого прикордонного пункту
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ звинуватила Україну в обстрілі свого прикордонного пункту

РФ звинуватила Україну в обстрілі свого прикордонного пункту
Джерело:  online.ua

Представники ФСБ РФ заявили, що з території України був випущений снаряд, який повністю зруйнував погранічний пункт у селі Щербакове на території Ростовської області.

Джерело: сайт  ФСБ РФ

РФ звинувачує Україну в обстрілах своєї території

21 лютого о 09:50 випущеним з території України снарядом невстановленого зразка повністю зруйновано місце несення служби прикордонних нарядів прикордонного управління ФСБ Росії у Ростовській області, розташоване на відстані близько 150 метрів від російсько-українського кордону, - заявляють у ФСБ.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Представники російської спецслужби також додали, що в результаті інциденту ніхто не постраждав, наразі на місці зруйнованого прикордонного пункту працюють сапери.

Реакція України на звинувачення в обстрілах РФ

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що звинувачення ФСБ РФ у бік України щодо обстрілів є безпідставними, оскільки українські військові не ведуть обстріли непідконтрольних територій Донбасу, а тим більше - російської території.

Звичайно, це їхнє завдання, яке вони поставили собі давно, але наші військові можуть відповідати, вести вогонь у відповідь лише у випадку, якщо є загроза життю нашим військовим. Ми не ведемо ці обстріли, ми до них не маємо жодного стосунку. Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно і ми до цього готові, більше того, до цього готовий світ. Бажання РФ спровокувати нас на активні дії не вийде, - підкреслив Данілов.

За його словами, Україна не може використовувати військових проти мирних жителів Донбасу.

Наше завдання дуже просте: мирним шляхом повернути тимчасово окуповані території РФ. Ми не можемо вести військових дій проти частини нашого населення. Ми вітаємо, щоб дипломатичним шляхом вирішилися всі питання, - наголосив секретар РНБО.

Зі свого боку міністр інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що останніми днями у РФ та на окупованих територіях Донбасу опубліковали щонайменше 10 фейкових повідомлень стосовно ситуації на Донбасі.

Центр тільки цими вихідними викрив десять класичних фейків. Мені як колишньому продюсеру було смішно дивитися на будинок, який вони знімали двічі, здається. То спочатку ДРГ там було, то ті, хто намагався щось підірвати, то люди, які підірвали той УАЗік. Фактично вони працюють за темниками. Такий варіант темника потрапив до нас у руки, за якими і ОРДЛОвські ЗМІ, і ЗМІ російські намагаються дезінформувати наше суспільство, використовуючи маніпуляції та провокації. Чого тільки вартий вивіз українців у Російську Федерацію, - зазначив Ткаченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?