Путін виступає на Радбезі РФ щодо ситуації в Україні — онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін виступає на Радбезі РФ щодо ситуації в Україні — онлайн-трансляція

Путін виступає на Радбезі РФ щодо ситуації в Україні — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін проводить засідання Радбезу РФ з приводу загострення ситуації на Донбасі.

Джерело: сайт Кремля

Путін поставив на розгляд Радбезу РФ питання Донбасу 

Під час засідання Радбезу РФ також були винесені питання визнання "ЛДНР". Напередодні засідання ватажки збройних російських формувань на Донбасі звернулись до Путіна з проханням про визнання.

Під час свого виступу Путін звинуватив Україну у загостренні ситуації на Донбасі та заявив, що українська влада не збирається виконувати Мінські домовленності.

Мета нашої наради полягає в тому, щоб послухати колег і визначити наші кроки на цьому напрямку. Маю на увазі і звернення і "керівників ДНР і ЛНР" до Росії з проханням про визнання суверенітету і постанови Держдуми на цю ж тему із закликом до глави держави зробити це, - заявив Путін під час засідання.

Голова Кремля також заявив, що президент США Джо Байден говорив йому про можливість відмови Україні у вступі в НАТО.

Якраз розмовляли з цього приводу американський колега запевнив, що Україну не збираються приймати завтра до НАТО. Більше того, можливий якийсь мораторій, але ж вони кажуть, що Україна ще не готова. Тому відповідь була простою – це не поступка нам, це реалізації ваших планів, - заявив Путін.

Окрім цього очільник Кремля заявив, що під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном, той повідомив Путіну про зміну позиції США стосовно України та низки питань щодо "гарантій безпеки".

Спочатку потрібно зрозуміти, в чому ці зміни полягають. Якщо вони є, тому що ваш колега публічно заявив, що ніяких зрушень з принципових питань, пов'язаних з розширенням, можливим прийняттям інших країн в НАТО, включаючи Україну, у них немає, - заявив Путін під час засідання Радбезу.

На думку російського президента, у разі вступу України до НАТО значно зросте загроза для РФ.

Оскільки ніхто не визнає волевиявлення кримчан і севастопольців, а Україна наполягає, що це її територія, у нас виникає реальна загроза, що вони почнуть відвойовувати цю, як вони вважають, свою територію військовим способом, - підкреслив Путін.

При цьому голова Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Україна нібито має все необхідне для створення ядерної зброї.

Хотів би звернути увагу на заяву Зеленського, що вони хотіли б собі повернути статус ядерної країни. Це небезпечно з кількох причин. Перша - за довгі роки перебування в СРСР там були створені можливості по створенню такої зброї та її носіїв... Є обладнання, є фахівці і є можливості, набагато більші ніж у Ірану та Північної Кореї, - заявив Шойгу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?