Макрон та Ердоган відреагували на рішення Путіна про визнання ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон та Ердоган відреагували на рішення Путіна про визнання ОРДЛО

Макрон та Ердоган відреагували на рішення Путіна про визнання ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Команда французького лідера Еммануеля Макрона, реагуючи на промову очільника Кремля Володмира Путіна перед визнанням ОРДЛО, назвала її "параноїдальною", а також розлютилася через порушення обіцянок, які російський президент нещодавно дав Макрону. Зі схожою заявою також виступив лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Джерело: AFP, з посиланням на інсайдерів у Єлисейському палаці,  Anadolu

Макрон та Ердоган розкритикували визнання ОРДЛО Росією

За словами анонімного джерела, Макрон вважає промову Путіна сумішшю "жорстких і параноїдальних ідей". Ба більше, офіційний Париж обурений, оскільки очільник Кремля не дотримався обіцянок, які він дав президенту Франції.

Еммануель Макрон пипускає, що російська влада далі може перейти до воєнних дій. Нарізі відомо, що влада Євросоюзу готує список фізичних і юридичних осіб, щоб задіяти пропорційні санкції.

Путін явно зробив вибір порушити свої зобов’язання, - заявив інсайдер у команді Макрона.

Що важливо розуміти, 20 лютого Еммануель Макрон провів декілька телефонних переговорів з Джо Байденом та Володимиром Путіним, а також намагався домовитися про саміт за їхньої участі. Єлисейський палац пізніше підтвердив, що американський та російський президенти погодилися на таку ідею, однак уже 21 лютого речник Кремля Дмитро Пєсков почав стверджувати, що конкретних планів щодо зустрічі Байдена і Путіна наразі немає.

Ердоган заявив про неприйнятність рішення РФ про визнання ОРДЛО

22 лютого турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган розкритикував рішення Путіна про визнання незалежності "ЛДНР".

Ми вважаємо це рішення неприйнятним. Ми закликаємо сторони дотримуватися здорового глузду та міжнародного права, - наголосив президент Туреччини.

Окрім того, він підтримав ідею Володимира Зеленського про спільний саміт Радбезу ООН, Туреччини та Німеччини.

Якщо члени Ради Безпеки ООН та інші країни погодяться, ми займемо своє місце на цій зустрічі, - заявив Ердоган.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?