Путін заявив про небажання відновлювати РФ у межах імперії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін заявив про небажання відновлювати РФ у межах імперії

Путін заявив про небажання відновлювати РФ у межах імперії
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін продовжує запевняти, що Росія не має наміру відновлювати свою територію у межах Російської імперії. З такою заявою він виступив 22 лютого під час зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Джерело: Ютуб-канал "РБК"

Путін запевняє, що не хоче відновлювати РФ у межах імперії

Вчора Росія вирішила визнати суверенітет двох "народних республік" Донбасу. Відразу хочу сказати, ми бачимо спекуляції на цю тему, на тему того, що Росія збирається відновити імперію, в імперських же кордонах. Це абсолютно не відповідає дійсності, - заявив очільник Кремля.

Володимир Путін продовжує запевняти, що після розпаду Радянського Союзу офіційна Москва "визнала нові геополітичні реалії" і "активно працює над зміцненням" своєї взаємодії "з усіма незалежними країнами, що виникли на пострадянському просторі".

Ми маємо намір діяти далі щодо всіх наших сусідів. В Україні інша ситуація, і це пов'язано з тим, що, на жаль, територія цієї країни використовується третіми країнами для створення загроз проти самої Росії. Ось для чого це все! - додав російський президент.

Що відомо про визнання ОРДЛО Росією

21 лютого очільник Кремля Володимир Путін офіційно заявив про визнання "ЛДНР", які де-факто перебували під контролем російської влади останні 8 років.

Ба більше, він наказав ввести війська РФ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей України. Це означає, що Москва зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО після ратифікації так званого "договору про дружбу" з "ЛНР" та "ДНР".

За словами очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, Росія готова гарантувати безпеку квазіреспублік.

22 лютого ватажки "ЛНР" почали вимагати у ЗСУ відвести війська, а також пригрозили наслідками, якщо цього не станеться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?