Російські окупанти здійснюють наступ на Херсон та Мелітополь
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти здійснюють наступ на Херсон та Мелітополь

Російські окупанти здійснюють наступ на Херсон та Мелітополь
Джерело:  online.ua

За словами радника президента України Олексія Арестовича, війська РФ повільно розвивають наступ на Херсон та Мелітополь.

Джерело: Брифінг представників ОП

Війська РФ намагаються захопити південь України 

Російські війська перейшли перешийок з Кримським півостровом і повільно розвивають наступ у двох напрямках. Перший - на Мелітополь, другий - на Херсон. Вони зараз шикуються в похідні колони і готуються до руху. Там є наші війська, вони будуть чинити спротив, - повідомив Арестович.

Бойові дії тривають у прикордонних пунктах на півночі України. Зокрема, українським військовим вдалось зупунити наступ ворога у Чернігівській області.

За інформацією пресслужби Генштабу ЗСУ, українські військові чинять спротив ворогу у Чернігівській області та боронять державу.

Активні бойові дії ведуться в Харківському напрямку і зоні ООС. Українські солдати взяли під контроль Маріуполь і Щастя.

Силами наших військ повернуті під повний контроль міста Маріуполь і Щастя. Знищено не менше шести літаків, двох вертольотів і десятки одиниць броньованої техніки ворога. Складна ситуація в Херсонському напрямку, однак, сили оборони України дають відсіч агресору, - повідомляють українські військові.

Військові Нацгвардії знищили 4 російські танки за 5 км від Харкова.

Під Харковом йдуть бої за 4-5 км від межі міста з північного боку. Терміновики Національної гвардії України, солдати, які не вивчали ведення загальновійськових боїв і є 18-річними хлопцями, підбили чотири танки Збройних сил РФ. Що є взагалі подвигом за військовими мірками, - повідомив Олексій Арестович.

За словами Арестовича, у результаті вторгнення РФ в Україну загинуло близько 40 українських військових та 10 цивільних.

Я знаю, що на сьогодні понад 40 загиблих та кілька десятків поранених. Путін не битиме по цивільних об'єктах, йому потрібно зберегти лояльність населення. Вони працюють по об'єктах ЗСУ, а ЗСУ працюють за ними. Білоруський напрямок: з'явилися окремі загони по два-три танки, два-три БМП, 50 військовослужбовців, які намагаються зайти на нашу територію. Зустрічають відсіч і відходять одразу. Тобто, це вхід-вихід, ми не можемо сказати, що вони просуваються. Військові сили моніторять ситуацію, - повідомив Арестович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?