У Зеленського заявили про готовність до переговорів з РФ про нейтральний статус
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського заявили про готовність до переговорів з РФ про нейтральний статус

У Зеленського заявили про готовність до переговорів з РФ про нейтральний статус
Джерело:  online.ua

Радник президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк заявив про готовність до переговорів з РФ щодо нейтрального статусу та завершення війни.

Джерело: Facebook-сторінка Офісу президента України

Україна готова вести переговори з РФ щодо нейтрального статусу 

Україна завжди залишала та залишає простір для переговорів. У тому числі й зараз - коли Росія пішла на повномасштабне вторгнення. Цю війну треба припиняти. Ці бойові дії треба припиняти, - підкреслив Подоляк.

Радник президента зауважив, що Україна вимагає від РФ гарантій безпеки у разі переговорів щодо нейтрального статусу.

В Міноборони повідомили, що військові РФ розгортають диверсійні групи на території Оболонського району в Києві.

Киян закликають знищувати ворожу техніку та військових.

На Оболоні ворожа ДРГ. Просимо громадян повідомляти про пересування техніки! Виготовляти коктейлі "Молотова", знешкоджувати окупанта! Мирним мешканцям - бути обережними! Не покидати оселі, - повідомили в Міноборони.

За словами радника президента Олексія Арестовича, найбільша загроза наразі виникла у південно-західній частині Києва. Зокрема, українські військові ведуть бої з російськими окупантами в районі Гостомелю, Ворзеля та Бучі.

Тим часом представники Нацполіції Черкаської області заявили про знищення ворожого літака у Золотоніському районі. Наразі тривають пошуки пілота.

Просимо місцевість звернути особливу увагу на підозрілих людей, особливо в тактичній або військовій формі з елементами червоного кольору на одязі, можливо, з видимими травмами. Чоловік може перебувати в межах Золотоніського району та намагатися зупиняти попутні транспортні засоби для того, щоб дістатися іншого міста, - повідомили представники Нацполіції області.

Голова Мелітопольскої РДА Ігор Судаков повідомив про вуличні бої в місті.

За його словами, російські військові намагаються захопити адміністративні будівлі у місті.

Дуже напружений Ранок для нашого міста. Ворог намагається захопити або зруйнувати адміністративні будівлі м.Мелітополь та їх силові структури. Ви в своїх будинках чуєте постріли і вибухи – йдуть вуличні бої. Поки нам потрібна ваша підтримка - не розміщуйте інформацію про пересування українських збройних сил або територіальної оборони в соціальні мережі, зберігайте спокій. Довіряйте тільки перевіреним каналам інформації і бережіть себе, - заявив Судаков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?