Київ вступив у фазу оборони — Кличко
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ вступив у фазу оборони — Кличко

Київ вступив у фазу оборони — Кличко
Джерело:  online.ua

25 лютого мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столиця вступила в фазу оборони, в деяких районах Києва лунають постріли і вибухи.

Джерело: брифінг Кличка

Київ у фазі оборони                 

Місто вступило у фазу оборони. Зараз в деяких районах Києва лунають постріли і вибухи, які ви чуєте. Українські військові знешкоджують диверсійні групи росіян. Деякі з них вже проникли в Київ. І ворог хоче поставити на коліна столицю та нас з вами знищити, - сказав Кличко.

За його словами, у зв’язку з наближенням активних бойових дій міська влада звертається до мешканців Оболонського району не виходити на вулиці.

Бо це небезпечно. Залишайтеся в приміщеннях – вдома, або в укриттях. Виходити можна тільки, якщо, за сигналу повітряної тривоги, ви прямуєте в укриття. З мапою укриттів можна ознайомитися на сайті та в соцмережах міської влади. Не покидати домівок чи укриттів я закликаю і мешканців інших районів Києва. Щоб не наражатися на небезпеку”, – звернуся до киян Кличко.

Кличко закликав киян зробити запаси питної води, їжі та підготувати теплі речі та пледи для ночівлі в укриттях.

У МВС повідомили, що у Київ заходить українська військова техніка для оборони столиці. Там наполегливо просять її не знімати.

На 14:40 у Києві оголошена чергова повітряна тривога.

Українська армія тримає оборону навколо Києва. Ситуація складна. Але ми віримо в наші Збройні сили. Підтримуємо їх і усіляко допомагаємо, - поінформував Кличко.

Росіяни здійснили ракетний удар по Києву

Нагадаємо, що вночі 25 лютого система протиповітряної оборони України збила ворожий літальний апарат. Його уламки впали в районі вулиці Кошиця на Харківському масиві.

Внаслідок потрапляння уламків загорівся житловий будинок по вул. Кошиця, 7А, що складається з двох секцій: 1 секція 10-поверхова (влучання на рівні 1-2 поверх), друга секція - 16 поверхова (влучання на рівні 8-9 поверхів). Є загроза руйнування будинку.

Пожежу ліквідовано. За даними ДСНС, врятовано 20 осіб, травмовано 8 осіб та евакуйовано 150 осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?