Лукашенко погрожує ввести війська в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко погрожує ввести війська в Україну

Лукашенко погрожує ввести війська в Україну
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко підтвердив, що РФ запускала ракети з території Білорусі по Україні.

Джерело: "Українська правда"

Лукашенко погрожує ввести війська в Україну

Лукашенко розкритикував звернення президента України Володимира Зеленського до громадян Білорусі.

Він нехай звертається до українського народу та відповідає за те, що відбувається сьогодні в Україні. В Україні немає жодного білоруського солдата, жодного патрона, - заявив Лукашенко.

Він також звинуватив українську владу у тому, що в країні, нібито відловлюють і б'ють росіян та білорусів.

Україна начебто підштовхує Білорусь до спецоперації із захисту своїх громадян, - заявив Лукашенко.

Лукашенко підтвердив, що Білорусь надає допомогу пораненим російським військовим.

Не треба на нас нападати і з "Кварталу 95" підвивати, що ви, білоруси, зробіть правильний вибір, - зухвало обурився білоруський диктатор.

За його словами, початку війни передувала атака з українського боку.

Тим часом представники СБУ України повідомили, що у Білорусі наразі готуються до нападу на Україну.

Наразі формуються бригади, які готові висунутися з Білорусі. Лукашенко підтримав Путіна та готовий надати своїх військових. Виходитимуть із військових частин: 103 бригади спецоперацій город Вітебськ, 38 ДШБ город Брест, 5 окремі бригади спецоперацій Мар'яна гірка. Ці підрозділи, за розвідданими, висуватимуться або вже висунулися у бік України для війни з українцями. Необхідно зупинити їхнє висування до кордону. Усі, хто там живе – потрібно блокувати дороги для їхнього виїзду. Потрібно повідомити їх максимально швидко, - повідомляють в СБУ.

Між тим, радник президента України Олексій Арестович повідомив, що українські військові зупинили просування російських окупантів

Що стосується Києва і ситуації на західних околицях столиці. Там ворог зранку спробував просунутися в бік міста Буча, міста Гостомель, міста Ірпінь. Але потрапив під потужний ракетний, артилерійський і авіаційний удари Збройних Сил України. До речі, підключилися місцеві жителі, і частину російських БМД, російських десантників спалили коктейлями Молотова прямо в БучіПротивник дезорганізований, і зараз лише невеличкі його сили вдаються до спроб провести розвідку в напрямку міста Ірпінь, - заявив Арестович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?