Добровольці з 16 країн вже їдуть допомагати Україні у війні з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Добровольці з 16 країн вже їдуть допомагати Україні у війні з РФ

Добровольці з 16 країн вже їдуть допомагати Україні у війні з РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонний справ України Дмитро Кулеба повідомив, що на допомогу України відізвалося більше тисячі добровольців з 16 країн світу.

Джерело: брифінг Кулеби

Україна продовжує формувати міжнародну антивоєнну коаліцію

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що на допомогу Україні прямує більше 1000 добровольців з різних країн світу.

Ми мобілізували міжнародну антивоєнну коаліцію, яка вже налічує принаймні 86 держав та 15 міжнародних організацій. 19 країн дають Україні зброю, дехто з них робить це вперше у своїй історії. 10 країн надають макрофінансову допомогу, 22 країни надають гуманітарну допомогу, з 16 країн світу в Україну вже їдуть добровольці, які готові пліч-о-пліч з українським народом боротися проти агресора. Їхня загальна кількість уже перевалила за тисячу людей, і заявки продовжують надходити.

Також Кулеба повідомив, що Україна опрацьовує з партнерами рішення для протиповітряної оборони.

Є різні рішення того, як можна допомогти Україні з протиповітряною обороною, і ми ці рішення зараз з партнерами опрацьовуємо. Але не треба, будь ласка, залякувати, що через Україну НАТО опиниться у стані війни з Росією. Якщо Росія тут, в Україні, переможе, то наступними будете ви, НАТО, - сказав Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?