Україна проситиме нові комплекси ППО на терміновій зустрічі НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна проситиме нові комплекси ППО на терміновій зустрічі НАТО

Україна проситиме нові комплекси ППО на терміновій зустрічі НАТО
Джерело:  online.ua

4 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО та обговорить із ними надання Україні конкретного важкого протиповітряного озброєння.

Джерело: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у ефірі телемарафону.

Кулеба візьме участь у зустрічі НАТО

Міністр повідомив, що зустріч буде присвячена загрозам, пов’язаним з російською агресією проти України.

Завтра відбудеться зустріч міністрів закордонних справ НАТО, я візьму в ній участь онлайн. Це буде ключова тема мого спілкування з колегами-міністрами. У нас питання ширше, це в принципі протиповітряна і протиракетна оборона України. Це наразі найбільш вразливе місце. Тому треба говорити не лише про закриття неба, а й про системну та дуже серйозну підтримку з боку партнерів протиповітряної оборони України, тобто про надання нам конкретного важкого протиповітряного озброєння, - сказав Кулеба в ефірі національного телемарафону.

Він додав, що одна справа, коли нам передають Стінгери та інші ПЗРК, але нам потрібна набагато серйозніша протиповітряна оборона і ми над цим активно працюємо.

Він не давав прогнозів щодо успішності цих переговорів.

Нагадаємо, що НАТО не закриває небо над Україною, оскільки б це означало вступ НАТО у війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?