Окупанти захопили територію ЗАЕС в Енергодарі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти захопили територію ЗАЕС в Енергодарі

Окупанти захопили територію ЗАЕС в Енергодарі
Джерело:  online.ua

Вранці 9 березня російські окупанти після ночі боїв та спричиненої на Запорізькій АЄС в Енергодарі через обстріли пожежі захопили майданчик атомної електростанції.

Джерело: сайт Держінспекції з ядерного регулювання

Російські загарбники захопили ЗАЕС

Енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність, є пошкодження будівельної конструкції реакторного відділення енергоблоку №1, які не впливають на безпеку енергоблоку. Системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, перебувають у працездатному стані, - повідомляють представники Державної інспекції.

При цьому зміни радіаційного фону не зафіксовані.

Активовано Інформаційно-кризовий штаб Держатомрегулювання. Фахівці Держатомрегулювання та ДНТЦ ЯРБ підтримують зв'язок із керівництвом Запорізької АЕС.

Стан енергоблоків:

  • Енергоблок № 1: планово-попереджувальний ремонт.

  • Енергоблоки 2, 3: відключено від мережі та проводиться розхолодження ядерних установок.

  • Енергоблок № 4: у роботі, електрична потужність 690 МВт.

  • Енергоблоки № 5, 6: проводиться розхолодження ядерних установок.

Оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації, - повідомляють представники Держінспекції.

Оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їхня експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

Тим часом у Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) заявили, що запускають у режимі цілодобової роботи Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій через пожежу на Запорізькій АЕС, спричинену обстрілами загарбників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?