В Україні можуть створити табори для полонених окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні можуть створити табори для полонених окупантів

В Україні можуть створити табори для полонених окупантів
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, розглядається можливість створення спеціальних таборів для полонених російських військових.

Джерело: програма Марка Фейгіна

Що відомо про табори для полонених російських окупантів

Арестович наголосив, що створення таких таборів, а також умови утримання в них будуть повністю відповідати нормам міжнародного права.

За словами радника керівника Офісу президента, наразі частина полонених російських окупантів перебуває на передовій, де вони і потрапили в полон.

Однак, Арестович додав, ще частина полонених вже діставлена у відповідні місця центральних органів влади, а частина - досі знаходиться в регіонах.

Зараз, швидше за все, ми будемо приймати рішення, ну як, ми прийняли його заздалегідь, про централізоване утримання полонених за всіма законами Женевської конвенції, за всіма вимогами, яких досить багато. Ці вимоги непрості, але мова вже йде про табори, тому що для такої кількості вже табори доведеться створювати. Вже не вміщаються, як затриманих або заарештованих їх утримувати не вдається, - пояснив Арестович.

За інформацією Генштабу, російські війська настільки деморалізовані і несуть такі втрати, що вже почали ухилятись від прямого вогневого протистояння з українськими захисниками.

Противник, зазнаючи втрат робить постійні спроби щодо ухилення від прямого вогневого контакту з нашими військами, - повідомляють представники Генштабу.

У Генштабі підкреслюється, що російські окупаційні війська усіма силами намагаються не втрати наступальний потенціал, але несуть величезні втрати особистого складу та військової техніки.

За рахунок супротиву всього українського народу противника деморалізовано. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ, - зазначають представники українського військового командування.

Читайте также:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?