США дозволили НАТО поставляти винищувачі Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

США дозволили НАТО поставляти винищувачі Україні

США дозволили НАТО поставляти винищувачі Україні
Джерело:  online.ua

США дозволили країнам-членам НАТО здійснювати поставки винищувачів в Україну для боротьби проти збройної агресії РФ.

Джерело: звернення голови Держдепу США Ентоні Блінкена

НАТО зможе поставляти винищувачі в Україну

Блінкен підкреслив, що у Вашингтоні ухвалили це рішення наступного дня після того, як президент України Володимир Зеленський звернувся до членів Конгресу із закликом надати винищувачі.

У той же час постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд назвала три області, в яких США готові посилити тиск на РФ через продовження зброїної агресії проти України.

Це заборона на імпорт російської нафти, оголошення військових злочинів і допомога в доставці польських винищувачів в Україну.

За її словами президент Джо Байден обговорює з союзниками по НАТО введення імбарго на поставки російської нафти.

Президент працює зі своїми радниками, радниками з безпеки, а також радниками з енергетики над тим, як вирішити ці проблеми, - зазначила представник США при ООН.

У той же час Лінда Томас-Грінфілд підкреслила, що введення заборони на поставки російського газу призведене до неконтрольованого зростання цін на ринку, тому ця міра не розглядається.

 США вели тісні консультації з польським урядом, а також з іншими нашими союзниками по НАТО" з питання про надання допомоги в перекиданні радянських винищувачів з Польщі в Україну. Ми жодним чином не заперечували проти того, щоб польський уряд надав ці літаки Україні, і ми працюємо, як ви зазначили, над тим, як ми можемо їх замінити", - сказала вона, маючи на увазі розроблюваний план по відправці F-16 в Польщу, - підкреслила представниця США в ООН.

Окрім цього США працюють  з партнерами над збором і наданням інформації" про потенційні військові злочини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?