Російські загарбники готуються до штурму Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські загарбники готуються до штурму Києва

Російські загарбники готуються до штурму Києва
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що для штурму Києва окупаційні війська РФ мають намір залучити найбільш боєздатні підрозділи зі складу спеціального полку Росгвардії імені Рамзана Кадирова, 27 загону СПП Кузбас, 604 центру СПП Вітязь (колишня ПВК Вагнер).

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Ворог готується до вирішального наступу на столицю України

Противник продовжує наступальну операцію проти України за підтримки авіації, завдаючи ракетних ударів і зосереджуючи основні зусилля на виконанні таких завдань: забезпечення сухопутного коридору між ТОТ АР Крим та континентальною частиною Російської Федерації; взяття під повний контроль міста Маріуполя; оточення з подальшим захопленням міста Києва, а також виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, - зазначають представники військового командування ЗСУ.

За інформацією Генштабу, в районі Полісся на Київщині  противник силами окремих підрозділів зі складу 29, 35, 36 загальновійськових армій ЗС РФ, Тихоокеанського Флоту Східного військового округу та Повітряно-десантних військ діє в районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Горенич.

Так, силами двох  БТГр зі складу 36 загальновійськової армії РФ ворог здійснив маневр і намагається вести наступ у сторону Бишіва.

На напрямку н.п. Тарасівщина, Раківка противник зі складу 98-ї повітряно-десантної дивізії у взаємодії з БТГр 155 окремої бригади морської піхоти після форсування річки Ірпінь у районі Раківка розпочав наступальні дії, але через жорстку відсіч українських військових та значні втрати, частково втратив наступальний потенціал.

У той же час силами підрозділів зі складу 2, 41 загальновійськової армії ЗС РФ та 90 танкової дивізії Центрального військового округу проводить наступальну операцію з метою блокування Чернігова та підготовки до наступу на Суми.

Силами 1-ї танкової армії ЗС РФ (до 12 БТГр), 20 загальновійськової армії ЗС РФ (до 8 БТГр), 6 загальновійськової армії (до 2 БТГр) Західного військового округу, 14 армійського корпусу ЗС РФ (до 2 БТГр) намагається вести наступ у напрямку Канів, Новомосковськ.

Ворог також здійснює спроби відновити наступ на Сєвєродонецьк силами 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії ЗС РФ, та після перегрупування планує відновити наступ на Суми.

 Під час спроби заволодіти населеним пунктом Ізюм противник зазнав втрат і відійшов. Окупанти вдалися до терору в місті, обстрілюючи цивільні будівлі та інфраструктуру.

Силами до 7 БТГр 1, 2 АК та 150 мотострілецької дивізії 8 загальновійськової армії продовжує наступальні дії за напрямками на Дніпро та Запоріжжя з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області.

 Для ведення наступальних дій у напрямку Сєвєродонецька здійснюється переміщення БТГр 150 мотострілецької дивізії.

Окупанти також не полишають спроб прорвати оборону в районі Волновахи та взяти під контроль Маріуполь.

У той же час запеклі бої продовжуються на підступах до Миколаєва.

Загалом морально-психологічний стан противника низький. Він деморалізований через великі втрати у живій силі та військовій техніці, на окремих напрямках вдається до дезертирства, - зазначають у Генштабі.

Водночас українські військові продовжують успішно обороняти Чернігів, Київ, та підступи до Миколаєва.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію в межах Південної, Східної та Північної операційних зон по визначених рубежах. На Сіверському напрямку йде героїчна оборона міста Чернігова. Сили оборони Києва продовжують захищати столицю по зовнішньому рубежі оборони та на додатково визначених напрямках. У Південній операційній зоні проводиться оборонна операція вздовж державного кордону та здійснюється прикриття морського узбережжя, ведуться оборонні бої у передмісті Миколаєва.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?