У війні проти України РФ втратила вже понад 12 тис військових
Категорія
Україна
Дата публікації

У війні проти України РФ втратила вже понад 12 тис військових

У війні проти України РФ втратила вже понад 12 тис військових
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, за неповні 2 тижні війни проти України російські окупаційні війська вже втратили понад 12 тис солдатів вбитими та полоненими.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Російські окупанти несуть страшні втрати у війні проти України

Зокрема, українські військові знищили:

  • Літаки – 48

  • Гелікоптери – 80

  • Танки – 303

  • Бронемашини – 1036

  • Артилерійські системи – 120

  • Засоби ППО – 27

  • Реактивні системи залпового вогню – 56

  • Автоцистерни – 60

  • Автотехніка – 474

  • Кораблі (катери) – 3

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7

У Генштабі повідомляють про суттєве сповільнення темпів наступу російського агресора.

Наразі українські військові героїчно обороняють Чернігів, Київ, Харків, Маріуполь, Суми, передмісття Миколаєва та інші стратегічні населені пункти.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію в межах Південної, Східної та Північної операційних зон по визначених рубежах. На Сіверському напрямку йде героїчна оборона міста Чернігова. Сили оборони Києва продовжують захищати столицю по зовнішньому рубежі оборони та на додатково визначених напрямках. У Південній операційній зоні проводиться оборонна операція вздовж державного кордону та здійснюється прикриття морського узбережжя, ведуться оборонні бої у передмісті Миколаєва, - повідомляють представники Генштабу.

За словами радника міністра МВС Вадима Денисенко, російські окупаційні війська нарощують свої сили на підступах до Києва, готуючись до рішучого штурму.

Денисенко зауважив, що українські військові відслідковують дії ворога та запобігають спробам здійснити штурм української столиці.

Денисенко також повідомив, що на Київщині та Сумщині російські окупанти почали використовувати тактику розміщення військової техніки у житлових районах населених пунктів.

За нашими всіма даними, на всіх окупованих територіях, де концентруються російські війська... Київщині. Починаючи від Гостомеля, Дімера, Сумщини… це Тростянець той самий. У всіх дворах будинків знаходиться російська техніка. Вони стоять спеціально у дворах, щоб ми не мали змоги зараз вибити їх з територій. Тому що вони розуміють, що ми не стрілятимемо по мирних будинках, по людях. І в цьому весь цинізм ситуації, - зазначив Денисенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?