У Сумах розпочалась евакуція жителів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Сумах розпочалась евакуція жителів

У Сумах розпочалась евакуція жителів
Джерело:  online.ua

За словами тимчасово виконуючого обов'язки керівника Полтавської ОДА Дмитра Луніна, 8 березня почав працювати гуманітарний коридор та розпочалась евакуація жителів Сум автобусами у Полтавську область.

Джерело: Facebook-сторінка Полтавської ОДА

Жителів Сум евакуюють до Полтавської області 

Людей вивозитимемо до Полтави через Лохвицю та Лубни. Цей маршрут узгоджений українською та російською сторонами. З 9:00 до 21:00 за часом Києва почався режим тиші. Україна його дотримується, - наголосив Дмитро Лунін.

Зокрема, з Полтавської області до Сум для евакуації місцевих жителів вирушили 35 автобусів.

Автобуси з евакуйованими будуть супроводжувати медики та представники Червоного Хреста.

Міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, Полтавська і Сумська обласні військові адміністрації контролюють процес. Логістика вибудована. Людей приймемо, нагодуємо. Евакуюємо цивільних, зокрема іноземних студентів. Всі далі продовжать рух на захід країни. По цьому гуманітарному коридору прибуде також і гуманітарна допомога: їжа й ліки, - зазначив Лунін.

У наслідок нічних авіаударів по Сумах по вул. Роменська та Спартака загибло щонайменше 18 місцевих жителів, серед яких двоє дітей.

7 березня у м. Суми ворожа авіація підступно завдала удару по житлових будинках, що розташовані по вул. Роменська та Спартака. О 23:09 на місце події виїжджали рятувальники, які розбирали зруйновані конструкції будинків та ліквідували пожежу. Вдалося деблокувати жінку, травмовану передали медикам. Також з-під завалів вилучали тіла загиблих людей. Попередньо в результаті обстрілу загинули 9 людей, з них 2 дитини, - повідомили представники ДСНС.

Тим часом керівник Київської ОДА Олексій Кулеба повідомив, що окупанти своїми діями спричинили гуманітарну катастрофу Поліській, Димерській та Іванківській громадах.

Загарбник перешкоджає проведенню евакуації населення. Протягом доби з Ірпеня вдалося вивезти тих, хто зміг самостійно дістатися до місця збору. Зараз у районі готуються до масштабної евакуації людей та доставки гуманітарної допомоги. Для цього потрібен режим тиші. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території, надається допомога та організовується евакуація з району, - повідомив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?