Російські окупанти продовжуть нести величезні втрати у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти продовжуть нести величезні втрати у війні проти України

Російські окупанти продовжуть нести величезні втрати у війні проти України
Джерело:  online.ua

За даними представників розвідки США, російські окупаційні війська за 13 днів війни в Україні втратили вже понад 10% техніки від загальної кількості, що була залучена для вторгнення.

Джерело: CNN

Втрати РФ у війні в Україні наближаються до катастрофічних 

За оцінками представників американської розвідувальної спільноти, втрати військових РФ за 13 днів війни проти України складають від 2 до 4 тис особового складу.

При цьому російська окупаційна армія вже втратила від 8 до 10% військової техніки від загальної кількості того, що було залучено для вторгнення в Україну.

Серед втраченної техніки: танки, літаки, артилерія, системи ППО, бронетехніка. Це майже вдвічі перевищує втрати, про які розвідка повідомляла минулого тижня.

За оцінками американських розвідників, РФ за минулий тиждень втратила від 3% до 5% військової техніки.

На думку директора національної розвідки Авріл Хейнс, Путіна навряд чи зупинять ці втрати і він, скоріш за все, віддасть наказ посилити наступ.

За словами директора ЦРУ Вільяма Бернса, Путін наразі злий та засмучений і ймовірно готовий ще підвищити ставки, намагаючись роздавити українську армію.

Однак за оцінками аналітиків ЦРУ, наразі не має у російської окупаційної армії можливостей змінити хід війни на свою сторону, захопити Київ та утворити в Україні власне маріонеточне керівництво.

Між тим українські військові з 93-ої ОМБр "Холодний Яр" знищили чергову колону військової техніки окупаційних військ на Харківщині.

За словами військових, колона нараховувала 7 одиниць ворожої військової техніки, з яких 4 були знищені, а решта опинилась в кюветі.

Також військовий повідомляє, що російські окупанти лишилися живими, вони тікали, але їх зловили місцеві жителі.

За оцінками аналітика та журналіста з Bellingcat Христо Грозєва, в окупаційній російській армії буде швидко посилюватись проблема із логістикою поставок для військ.

Абсолютно згоден, що ресурси, які були перенесені на українську територію, не людські, а інвентарні – це включає бензин, ракети, амуніцію, були призначені для війни, яка тривала б 7-8 днів. Зараз є дуже реальна дірка в поставках, - зазначив Грозєв.

За словами журналіста, ці проблеми будуть дуже швидко посилюватись, оскільки доправити цистерни с пальним для російської бронетехніки, яка розкидана по різних місцях України, практично неможливо.

Тому просування танкових і моторизованих колон істотно сповільниться. Але в той самий час, на думку журналіста розслідувача, не варто виключати нових атак РФ на українські міста ракетами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?