Окупанти зривають евакуацію жителів Сум та Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти зривають евакуацію жителів Сум та Маріуполя

Окупанти зривають евакуацію жителів Сум та Маріуполя
Джерело:  online.ua

Представники полку "Азов" заявили, що щойно почалась евакуація жителів з Маріуполя, як російські окупаційні війська пішли на штурм міста.

Джерело: пресслужба полку "Азов"

Російські окупаційні війська не дали мешканцям Маріуполя покинути місто 

Представники "Азова" розповіли, що для безпечної евакуації жителів міста знешкодили міни на дорогах та демонтували інженерні загородження, підготувавши маршрут для виїзду.

Однак окупанти не стали виконувати домовленності та пішли на штурм Маріуполя.

Просто зараз, не випускаючи маріупольців з міста, ворог розпочав атаку на Маріуполь саме в цьому напрямку, - повідомляют представники полку "Азов".

Цю інформацію також підтвердили у командуванні Операції Об''єднаних сил.

Такі дії російських нелюдів є нічим іншим, як геноцидом народу України. Злочини кремлівських окупантів не залишаться безкарними! - зазначили представники штабу ООС.

За словами журналіста Андрія Цаплієнко, російські військові прикривалися неозброєними людьми, які хотіли покинути Маріуполь гуманітарним коридором. Вони обстріляли колони людей, а після цього пішли у наступ.

Інформація з Маріуполя. Росіяни обіцяли гуманітарний коридор для мирних. Натомість стали обстрілювати колони, і, прикрившись цивільними, пішли у наступ. Брехлива підступна російська армія, яка прикривається неозброєними людьми, - заявив Цаплієнко.

Евакуація населення Сум також була призупинена після того, як за машрутом переміщення автобусі стало чутно стрілянину.

Зелений коридор тільки після припинення стрільби! Без команди та припинення просимо нікого не виїжджати. За умови припинення вогню, виїзд буде продовжений, - повідомили в пресслужбі мерії Сум.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?