Генштаб оновив дані щодо втрат російських загарбників
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб оновив дані щодо втрат російських загарбників

Генштаб оновив дані щодо втрат російських загарбників
Джерело:  online.ua

За даними Генштабу ЗСУ, за 13 днів війни проти України втрати російських загарбників склали понад 12 тис військових вбитими та полоненими.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти продовжуть нести величезні втрати у війні проти України 

Зокрема, українські військові знищили:

  •  49 літаків

  •   81 вертоліт

  •   317 танків

  •   1070 бойових броньованих машин

  •   120 артилерійських систем

  •   28 засобів ППО

  •   56 реактивних систем залпового вогню

  •   60 цистерн з паливно-мастильними матеріалами

  •   7 БПЛА оперативно-тактичного рівня

  •   3 кораблі / легких швидкісних катерів

  •   482 одиниці автомобільної техніки

Так, за інформацією представників Генштабу, підрозділи територіальної оборони знищили ворожу колону техніки на території Чернігівської області.

У той же час очільник Харківської області Олег  Синєгубов повідомив, що українські військові продовжуть героїчну оборону Харкова.

Наразі окупанти намагаються взяти під контроль Ізюм. Бойові дії йдуть в тому районі. біля смт Андріївка прикордонники відбили напад ворожої ДРГ.

Синєгубов зазначив, що ворог не робить активних спроб штурмувати Харків, але продовжує обстріли житлових районів та інфраструктури міста.

За минулу добу російські окупаційні війська завдали більше 50 артилерійських обстрілів та обстрілів із реактивної системи залпового вогню по районах Олексіївки, П’ятихаток, Північного шосе, Бєлгородського шосе, Холодної гори, Дергачів, Північної та Південної Салтівки.

8 березня о 21.25 винищувачі окупантів з Білгорода атакували Ізюм. Однак завдяки злагодженим діям підрозділів Протиповітряної оборони ЗСУ ворожі літаки змушені були відступити.

Противник наводить понтонно-мостові переправи через р. Сіверський Донець та Берека.

 Українські військові також змусили окупантів відступити від населенного пункту Дергачі.

 Уночі Сухопутні частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії та Тероборони перейшли в контрнаступ на позиції артилерії та реактивні системи залпового вогню противника, які систематично обстрілювали околиці міста Харкова.

Після невдалого супротиву - ворог вдався до втечі, при цьому кинув військову техніку у вигляді важкого озброєння.

Також вночі у селі Андріївка Балаклійського району на Ізюмщині відбувся бій між військовими Державної прикордонної служби та диверсійно-розвідувальними групами противника. Ворог здійснив напад на блокпост.

У результаті бою ворожа ДРГ була вщент розгромлена, особовий склад диверсійної групи почав втікати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?