У Зеленського спрогнозували терміни завершення війни проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського спрогнозували терміни завершення війни проти РФ

У Зеленського спрогнозували терміни завершення війни проти РФ
Джерело:  online.ua

За прогнозами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, або Україна домовиться з Кремлем про припинення війни у продовж найближчих двох тижнів, або російські окупаційні війська задіють резерви та поновлять наступальні дії.

Джерело: інтерв'ю Олексія Арестовича журналісту Дмитру Гордону

Війна може завершитись у найближчі декілька тижнів

У нас є два рішення. Перше: на переговорах, які зараз успішно проходять, може бути все вирішено в найкоротші терміни, 1-2 тижні. Тобто це з повним виведенням російських військ. Хоча, думаю, цим не обмежиться, - зазначив Арестович.

Другим варіантом, за словами Арестовича, є задіяння резервів російською окупаційною армією та нова спроба захоплення України.

Другий варіант: Росія підкупить резерви, зрозуміє, що їм не вдасться з нами домовитися. І тоді буде ще одна спроба наступу на Україну. Тоді нам знадобиться ще тиждень, щоб їх перемолоти. І тоді все, у них не залишиться вже ніяких резервів. Якщо буде другий варіант, то це все може зайняти ще місяць - до середини квітня, - спрогнозував Арестович.

Тим часом у Генштабі ЗСУ повідомили, що ворог припипинив активні наступальні дії та займається поповненням сил бойових підрозділів, а також вербуванням найманців з інших країн.

Стан, положення, характер дій сил оборони суттєвих змін не зазнали. Сили оборони України продовжують успішно протистояти окупантам. Протягом дня противник активних наступальних дій не проводив, зосереджував зусилля на поповненні поточних втрат, вербуванні найманців з інших країн, вирішенні проблемних питань з логістичного забезпечення окупаційних військ, що діють на території України, - зазначають представники Генштабу ЗСУ.

Наразі, за інформацією Генштабу, окупанти на Волинському напрямку утримують військові угруповання, які охороняють українсько-білоруський кордон.

В районі Полісся на Київщині ворог здійснив невдалу спробу прорвати оборону українських військових за напрямком Гута-Межигірська, Лютіж. Також окупантам невдалось захопити Макаров.

На Сіверському напрямку противник намагається наростити угруповання, організувати логістичне забезпечення для відновлення наступу на Чернігів.

На Слобожанському напрямку головною метою противника лишається оточення міст Суми та Харків.

На территорії Донецької області окупантам не вдалось прорватись у Лисичанськ, тому зазнавши втрат, вони вимушені були відступити.

В районі Рубіжного ворог намагається закріпитися на західних околицях міста. Продовжує штурмові дії на західній і східній околицях Маріуполя за підтримки авіації та артилерії.

На Південнобузькому напрямку ворог активних дій не здійснює, намагається утримати раніше захоплені позиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?