Прем'єр Польщі Моравецький запускає програму "Антипутінський щит"
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Польщі Моравецький запускає програму "Антипутінський щит"

Прем'єр Польщі Моравецький запускає програму "Антипутінський щит"
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький анонсував запуск програми "Антипутінський щит" з метою подолання наслідків турбулентності в економіці, яку спровокувала війна Росії проти України.

Джерело: Facebook-сторінка Матеуша Моравецького

Влада Польщі анонсувала програму "Антипутінський щит"

Війна Росії з Україною спричиняє величезну економічну турбулентність у всьому світі. Для боротьби з нею ми вирішили запровадити "Антипутінський щит" - наголосив Матеуш Моравецький.

За словами польського політика, програма повинна допомогти у боротьбі з інфляцією, підтримати створення робочих місць, захистити компаній, які раніше працювали на російському ринку.

Окрім того, йдеться про дерусифікацію польської та європейської економіки, енергетичну диверсифікацію, запобігання підвищення цін на харчові продукти, підтримка фермерів у сільськогосподарському виробництві та субсидії на добрива.

Як стверджує Моравецький, "Антипутінський щит" є наступником програм "Антикризовий" та "Антиінфляційний щит", що підтвердили свою ефективність у боротьбі з наслідками пандемії.

Як тільки ми отримаємо схвалення Європейської комісії, ми негайно впровадимо ці рішення. Треба думати про майбутнє, планувати на кілька кроків вперед, - підкреслив польський політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?